تاريخ : 1393/05/19 | کد : 10628 |
تعداد كتابهاي كتابخانه پژوهشكده حج و زيارت به ۲۰۰۰۰ عنوان رسيد
يكي از مهمترين بخشهاي پژوهشكده حج و زيارت، كتابخانه تخصصي حج و زيارت است كه تقريبا ميتوان گفت تنها كتابخانهاي در كشور است كه سعي شده تمام كتابهاي مربوط به حوزه حج و زيارت و موضوعات وابسته در آن جمعآوري شود. اين كتابخانه كه در آغاز فعاليت مركز تحقيقات حج، تأسيس و تاكنون گسترش قابل توجهي يافته است؛ مهمترين و تخصصيترين كتابخانه فعال در زمينه حج و زيارت در كشور است. فهرستنويسي بيست هزار عنوان كتاب، تجهيز آن به نرمافزارهاي جامع و روزآمد كتابداري و قرار گرفتن اطلاعات كتب كتابخانه در معرض ديد كاربران اينترنتي بر روي پايگاه اطلاعرساني كتابخانههاي ايران شرايط مساعدي را فراروي پژوهشگران اين حوزه براي بهرهمندي از منابع و اسناد موجود در كتابخانه پديد آورده است.
با عنايت ويژه نماينده محترم ولي فقيه در امور حج و زيارت و نيز رياست محترم پژوهشكده، جديدترين آثاري كه در حوزه حج و زيارت در داخل و خارج منتشر ميشود، خريداري و به محققان عرضه ميشود.
با توجه به ورود بيست هزارمين ركورد در منابع كتابخانه، گفتگويي كوتاه با جناب حجت الاسلام احمدي، مسئول محترم كتابخانه، درباره فعاليتهاي كتابخانه صورت انجام دادهايم كه خدمت كاربران محترم عرضه ميشود.
جناب آقاي احمدي لطفا ضمن معرفي خود، بفرماييد از چه زماني مسئوليت كتابخانه را بر عهده داريد؟
اينجانب علي احمدي از طلاب حوزه علميه قم، دانش آموخته موسسه آموزش عالي امام رضا عليه السلام، از سال ۱۳۸۸ مسئوليت كتابخانه را برعهده دارم.
كتابهاي خريداري شده براي كتابخانه بيشتر در چه موضوعاتي هستند؟
۷۰٪ كتابهاي خريداري شده، در موضوع اسلام است. و ۱۶٪ تاريخ. از طريق درختواره موضوعي در پايگاه كتابخانههاي ايران (اينجا) ميتوان فراواني دقيق موضوعات مختلف را در اين كتابخانه مشاهده كرد.
نحوه تهيه و خريد كتاب در اين كتابخانه چگونه است؟ و آيا ميتوان به جديدترين كتابها در حوزه حج و زيارت (كه در داخل و يا خارج كشور منتشر شده) در اين كتابخانه دسترسي داشت؟
بيشتر كتابهاي اين كتابخانه، توسط حضرت حجت الاسلام و المسلمين جناب آقاي معراجي دام عزه خريداري مي-گردد. با توجه به سفرهاي متعدد ايشان به كشورهاي مختلف به ويژه عربستان سعودي، اكثر كتابها از خارج از كشور تهيه ميشود.
درباره بخش دوم سوالتان بايد گفت با عنايت ويژه نماينده محترم ولي فقيه، و حضور جناب حجت الاسلام معراجي در چندين نمايشگاه در طول سال، اكثر كتابهاي جديدي كه در حوزه حج، زيارت، وهابيت، سلفيه، اعتقادات و شبهات در داخل و به ويژه خارج كشور منتشر ميشود، خريداري ميشوند و بلافاصله در دسترس پژوهشگران قرار ميگيرد.
لطفا درباره فرآيند ثبت كتابها توضيحاتي بفرماييد؟
كتابها پس از ورود به كتابخانه، به مهر كتابخانه ممهور ميشود و سپس كار فهرست نويسي آنان آغاز ميشود. سپس اطلاعات كتابشناسي آن وارد برنامه كتابداري ميشود و كتابها پس از ليبل زني، در قفسه قرار ميگيرند و محققان ميتوانند با توجه به برنامه و آدرس ليبل روي كتابها، به كتابها دسترسي داشته باشند.
لطفا درباره آمار كتابهاي موجود در كتابخانه و نيز فراواني آنها در موضوعات مختلف توضيح دهيد.
در نيمه مرداد ماه ۱۳۹۳ آمار كتابهاي كتابخانه به ۲۰۰۰۰ عنوان رسيد كه شامل ۲۸۵۸۷ جلد ميشود.
درباره چگونگي استفاده از خدمات كتابخانه براي محققين و پژوهشگران لطفا توضيحاتي بفرماييد.
پژوهشگران همكار با پژوهشكده ميتوانند از كتابها استفاده كنند و حتي به صورت موردي، به امانت ببرند اما محققان خارج از پژوهشكده فقط ميتوانند از كتابها در كتابخانه استفاده كنند. پژوهشگران ارجمند ميتوانند جهت استفاده از خدمات كتابخانه همه روزه به جز ايام تعطيل از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب به كتابخانه پژوهشكده (قم- بلوار سميه- بين كوچه ۲۶ و ۲۸) مراجعه نمايند. در ضمن اطلاعات كيه كتابها در پايگاه كتابخانههاي ايران موجود ميباشد. (اينجا)
درباره كتابهاي ديجيتالي موجود در كتابخانه و نحوه استفاده آنها براي علاقمندان توضيح دهيد.
قريب به ۳۰۰۰ عنوان كتاب ديجيتالي در كتابخانه موجود است كه در صورت نياز محققان، فايل آنها در اختيار آنها قرار ميگيرد
درباره سابقه همكاري كتابخانه با پايگاه كتابخانههاي ايران (ليب) و وضعيت كنوني اين تعامل توضيحاتي بفرماييد.
در سال ۱۳۸۹ اولين فايل اطلاعات كتابهاي كتابخانه در اختيار اين مركز قرار گرفت. و از آن تاريخ تاكنون پس از اضافه شدن هر ۲۰۰۰ ركورد جديد اطلاعات به روزرساني ميشود.
ماهانه چه تعداد كتاب توسط كارشناسان كتابخانه فهرست نويسي و ليبل زني ميشود؟
تقريبا ۳۰۰ كتاب
گزارش تصويري از كتابخانه پژوهشكده حج و زيارت