به گزارش
خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، شماره 110 «خيمه» با گزارشي مفصل از حاشيه و متن كنگره جهاني «خطر جريانهاي تكفيري از ديدگاه علماي اسلام» شروع ميشود؛ «براي تقريب؛ عليه تكفير» به قلم يونس تسليمي از هم صدايي 600 عالم شيعه و سني در كنگرهاي تحت اشراف دو مرجع تقليد شيعه، آيات عظام مكارم شيرازي و سبحاني، سخن ميگويد.
در ادامه صفحات خبري خيمه گزارشي از معدود مراسمهايي كه در بزرگداشت جرج جرداق برپا شده بود ميخوانيد. مراسم «غوامض بحر معنا» كه در مجتمع سرچشمه و با پيام علامه حكيمي برگزار شد در شكوه سخن مردي مسيحي بود كه علامه حكيمي كتاب او را كاملترين اثر بعد از «الغدير» معرفي كرد.
سرويس هنر و ادبيات آييني اين شماره خيمه به سير تحول و تطور در شعر هيئت به قلم دكتر محمدرضا سنگري و گفتوگو با سيدمحمدجواد شرافت درباره عقلانيت و معرفت در شعر هيئت اختصاص يافته است.
جابر عناصري نيز در اين شماره ياد «حاج كربلايي علياكبر عابدپور» از شبيهخوانان برجسته استان مازندران را گرامي ميدارد و در گفت وگو با حسين پارسايي، نيمنگاهي به اجتماع آييني اصحاب فرهنگ و هنر شده كه در مراسمي به نام «سوگ چامهها» با استقبال بسيار خوب مخاطبان همراه بوده است.
ماهنامه خيمه در بخش جامعه پرونده ويژهاي درباره زيارت اربعين كه در آن مسائل مختلف پياده روي زائران را از حيث امنيتي، رفاهي، فرهنگي، فقهي و... بررسي كرده است. در اين پرونده محمدحسين صالحآبادي، پژوهشگر علوم حديث مقالهاي تحت عنوان اربعين؛ يادمان نخستين زيارت امام حسين(ع) در دو بخش. خش اول اين مقاله به بررسي جايگاه عدد چهل در متون ديني پرداخته و وبخش دوم متون مربوط به اربعين حسيني(ع) را تحليل كرده است.
محسن حسام مظاهري نيز تجربه زيسته خود از سفر اربعين را براي مخاطبان خيمه نوشته است. محمدحسين قديريابيانه هم در بخش جامعه خيمه از دستاوردهاي بين المللي ميعادگاه جهاني عاشقان امام حسين(ع) نوشته است.
در ادامه پرونده ويژه اربعين خيمه حيمدرضا غريبرضا، رئيس مؤسسه گفتوگوي ديني، از يك نگاهي فراگير به اربعين حسيني با خيمه گفتوگو كرده و از بعد بينالمللي به عنوان مديريت رابط انساني مسئله اربعين را بررسي كرده است.
يكي از قسمتهاي مهم اين پرونده ميزگرد خيمه با حضور زائران از نقاط مختلف جهان است. اين مطلب را ميتوانيد تحت عنوان «هرچه ما در اين مسير ديديم زيبايي بود» بخوانيد.
حجتالاسلام نجمالدين طبسي نيز پيادهروي اربعين را بزرگترين راهپيمايي در طول تاريخ خوانده و از منظر احاديث و روايات همايش اربعين را توصيف كرده است.
خيمه در پرونده ويژه خود براي اربعين حسيني(ع) نه تنها رويكردي تحليلي داشته بلكه مطالبي كاربردي براي مسافران اربعين فراهم كرده است. از توشه سفر و زمان حركت و آنچه براي يك زائر اربعين لازم است گرفته تا زيرساختهاي فراهم شده و فعاليت سازمانهاي دولتي عراقي و ايراني.
حسينيه شماره 110 خميه كلاس درس اخلاق «آيتالله علياكبر رشاد» شئون و شرايط تعظيم و تعزيت شعائر حسيني را ميتوانيد بخوانيد. معرفي هيئت صالحين محبان اهل بيت رسولالله نيز از ديگر مطالب اين سرويس است.
زينبيه، ديگر سرويس ماهنامه خيمه است كه مسائل زنان و دغدغههاي فرهنگي بانوان را از ابعاد متفاوتي بررسي ميكند. در اين شماره و ابتداي اين بخش يكي از فرهيختگان و مفاخر زنان مسلمان معاصر «بانو مجتهده امين» معرفي شده و در ادامه نتايج واكاوي و تحليل خطبههاي حضرت زينب در جريان قيام خونين اباعبدالله(ع) ارائه شده است. يكي ديگر از بخشهاي سرويس حسينيه مقالهاي از سوي سارا شريعتي است در باب دينداري زنانه.