به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، حجت الاسلام سيد مهدي عليزاده موسوي، مدير پژوهشكده حج و زيارت، روز دوشنبه 20 بهمن ماه 1393 در سلسله «گفتارهاي نقد و بررسي مباني و جريانهاي سلفي معاصر» كه در سالن اجتماعات امام خميني(ره) مركز فقهي ائمه اطهار(ع) برگزار شد، به عوامل ايجاد گروههاي تكفيري در جهان اسلام پرداخت و گفت: متأسفانه شاهد و ترويج سلفي گري در جهان اسلام هستيم، و اين گروهها شيعيان را دشمن اصل خودمي پندارند.
حجت الاسلام عليزاده موسوي ابراز كرد: جريان سلفي جريان واحدي نيست و هم اكنون 40 گروههاي تكفيري در جهان اسلام وجود دارد و براي مبارزه با هر گروه سلفي بايد مباني اعتقادي هر گروه شناخته شود و روشهاي و راهكارهاي مختلفي براي آن تحقيق و بررسي شود.
مدير پژوهشكده حج و زيارت بيان كرد: علماي شيعه و روحانيان شناخت مناسبي از مباني، عقايد و ويژگيهاي سلفي ندارند بنابراين تنها نميتوانند راهكارهاي مناسبي براي مقابله با آنها ارائه دهند.
وي ابراز كرد: جريانهاي سلفي تأثير به سزايي در ميان اهل سنت دارد و بسياري از آنها گرايش به اين جريانها پيدا كرده است.
مدير پژوهشكده حج و زيارتادامه داد: در جلسهاي كه با حضور سيد حسن نصرالله داشت در اين زمان بهترين فرصت گرايش اهل سنت به مذهب شيعه به وجود آمده است و شيعيان نبايد به راحتي از اين فرصت را از دست دهند.
مدير پژوهشكده حج و زيارت در ادامه سخنانش به عوامل وجود آمدن گروهها تكفيري اشاره كرد گفت: مباني درون اسلامي و اعتقادات از خارج اسلام سبب پديد آمدن گروههاي تكفيري دههاي اخير در جهان اسلام است.
وي به بررسي و تبيين مبناي خارج از اسلام پرداخت و گفت: در دهه 70 غربزدگي و مدرنيسم در جهان اسلام گسترش يافته و اين طرز تفكر با هدف نوسازي تمدن و تحول وضعيت زندگي مسلمانان در كشورهاي اسلامي رواج يافت و مظاهر تمدن را همانند برجها بلند و مصرفگرايي محض گسترش يافت.
حجت الاسلام عليزاده موسوي افزود: جريانها سلفي در مقابل مدرنيسم در جهان اسلام گسترش يافت و آنها مدرنيسم را مظاهر شرك ميدانند بنابراين براي مقابله با آن به ظاهر سنتي روي آوردهاند و لباسهاي و ريشهاي بلند استفاده ميكنند و برخي از اين گروهها به زندگي ساده و ابتدايي روي آوردهاند و استفاده از پنكه و يخچال را حرام ميدانند و براي حفظ هويت اسلامي اين طرز تفكر در ميان توده مردم گسترش ميدهند.
مدير پژوهشكده حج و زيارت بيان كرد: مدرنيسم غربي به عقلگرايي محض روي آورده است و استفاده آموزهها از وحي و حديث را كنار گذاشته است و اين طرز تفكر در دهه 60 ميلادي در اسلام رشد كرده است.
حجت الاسلام عليزاده موسوي اظهار داشت: گروه تكفيري براي مقابل با عقلگرايي به نقلگرايي محض و عقل ستيزي روي آوردهاند و تنها تمام مشكلات جهان اسلام از عقلگرايي ميدانند.
وي ادامه داد: مدرنيسم به اومانيسم و انسانگرايي توجه ويژهاي دارد و لذتگرايي فردي را مبناي خود قرار داده است و از انسان به عنوان خداي كوچك ياد ميكنند.
مدير پژوهشكده حج و زيارت ابراز كرد: گروههاي سلفي در مقابل با اومانيسم بحث بازگشت انسان به خدا مطرح ميكنند و فرهنگ جهاد افراطي را ترويج ميكنند و عملياتهاي انتحاري به نيروهايش آموزش ميدهند.
حجت الاسلام عليزاده موسوي عنوان كرد: متأسفانه برخي روحانيان تحليلهاي ابتدايي و عرفي از گروههاي سلفي دارند.