تاريخ : 1394/02/08 | کد : 15159 |
نگاهي به كتاب«ظرفيتها و چالشهاي تقريب مذاهب اسلامي در لبنان»
كتاب حاضر در پنج بخش و يك ضميمه فراهم شده است. نويسنده در بخشي از مقدمه اثر خود مينويسد: اين پژوهش ميكوشد تا ضمن بررسي ظرفيتهاي تقريبي در انديشه كلامي و فقهي عالمان شيعه و سني لبنان با نگاهي به جريانهاي ديني و سياسي اين كشور، ظرفيتهاي بالفعل و بالقوه تقريب و چالشهاي منتهي به تهديد يا فرصت تقريب در لبنان را نيز بررسي كند.
بخش اول اين اثر، «مفاهيم و مباحث مقدماتي» نام دارد و در آن مباحثي همچون پيشينه تقريب، انواع تقريب، چالشهاي تقريب، و ظرفيتهاي تقريب بررسي شده است.
بخش دوم شامل نگاهي است مفصل به تاريخچه ورود اسلام و تشيع به لبنان، و تأسيس نهادها و مراكز ديني در دورههاي اخير در اين كشور است. در فصل سوم اين بخش نيز مهمترين مؤسسات و مدارس علميه شيعه و سني لبنان معرفي شده است.
بخش سوم اثر به ظرفيتهاي تقريب در لبنان اختصاص يافته است. در اين بخش كه شامل هفت فصل ميباشد، به موضوعاتي همچون مركز تجمع علماي مسلمين لبنان، محبت اهلبيت در بين مسلمانان، دشمن مشترك و پايبندي به حقوق ديگران در تعامل با اتباع مذاهب پرداخته شده است.
چهارمين بخش كتاب به چالشهاي تقريب در لبنان ميپردازد. در اين بخش فعاليتهاي جنبشهاي مختلف سياسي و اجتماعي، نفوذ برخي جريانهاي مذهبي نظير وهابيت و عدم اعتنا به مشتركات كلامي بين مذاهب اشاره شده است.
حجتالاسلام والمسلمين مجيد شاكر سلماسي در آخرين بخش اثر خود، راهكارها و پيشنهادهايي در زمينه تقريب مذاهب اسلامي در اين كشور مطرح و بررسي كرده است.
ضمائم اثر نيز شامل بيست مصاحبهاي است كه نويسنده با علما و شخصيتهاي برجسته و مطرح شيعه و سني لبنان به انجام رسانده است.
اثر «ظرفيتها و چالشهاي تقريب مذاهب اسلامي در لبنان» از سوي نشر اديان، در 392 صفحه، با تيراژ يك هزار نسخه در زمستان 1393 منتشر شده است.