به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)منطقه قم، حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدي عليزاده موسوي روز دوشنبه، 18 خرداد 1394، در دومين نشست گروه هاي تبليغ نوين در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي قم گفت: اگر امروز نگاهي به جهان اسلام بياندازيم شايد منطقه اي را نبينيم كه دچار جريان هاي افراطي نباشد.
وي افزود: در تونس انصارالشريعه، د رالجزاير انصارالسنه، در نيجريه بوكوحرام، در مصر انصارالفضيله و...، در آسياي ميانه حزب التحرير، در سوريه 41 جريان تكفيري، در لبنان فتح الاسلام، در پاكستان لشكر صحابه والقاعده و...، در افغانستان طالبان و شاخه هاي آن حتي در كشور خودمان جندالله و جيش العدل و.. فعال هستند.
رييس پژوهشكده حج بيان كرد: در حوزه صف هم شاهد رشد اين گروه ها هستيم؛ در سوريه ادلب، حلب و ديرالزور و.. گرفتار جريان تكفيري هستند و الرمادي هم در عراق تسخير شده است و با كربلا و نجف نزديك به 100كيلومتر فاصله دارند.
اين مبلغ بين المللي حوزه اظهاركرد: در مورد سلفيه نگاه ما آن بود كه آنها نسبت به دنياي مدرن نگرش منفي دارند و تبليغات اينگونه ما را از واقعيت دور كرده است؛ متاسفانه امروز شاهد رشد و فعاليت تبليغي جريان هاي سلفيه هستيم؛ خود وهابيت سايت ها و وبلاگ هاي بسياري دارد .
عليزاده موسوي بيان كرد: نكته جالب اين است كه امروز به قدري شبكه هاي اجتماعي اهميت دارد كه سايت توئيتر يكي از مهمترين سهامدارانش وهابي ها هستند چون معتقد هستند بايد در اين عرصه كار كنند.
وي گفت: امروزه چت روم هاي بسياري ايجاد كرده اند؛ قبلا وارد بقيع كه مي شديم مي گفتند شما كافر هستيد ولي امروز با توجه به زائر سخن مي گويند و سعي مي كنند گارد ما را بشكنند و بعد عليه ما تبليغ كنند؛ كار آنها جديدا بيشتر با كليپ ها و ويدئوها است.
وي افزود: سلفي ها 50 سايت اصلي سلفي را در آن آوردند و محورهاي خود را نيز عدوالمشترك ناميده اند؛ اين گروه به شدت در فضاي سايبري ورود داشته اند؛ غريب به 100هزار وبلاگ در اين زمينه ايجاد كردند؛ 500 نفر در دانشگاه مدينه استخدام شدند كه اين كار را انجام دهند.
رييس پژوهشكده حج بيان كرد: امروز جذب داعش نيز از طريق مجازي است و حتي جهاد نكاح آنها هم از همين طريق انجام مي شود؛ امروز بسياري از اين زنان به سوريه و عراق مي آيند تا با مردم عادي هم ازداج كنند تا آنها را به داعش منتقل كنند.
اين مبلغ بين المللي حوزه اظهاركرد: آنها امروز در فضاي هنري ورود كردند؛ در اين عرصه پورتالي ايجاد كردند كه فيلم هايي كه در اين عرصه لازم دارند را توليد مي كنند و در اين عرصه حداقل سه موسسه فيلم سازي و هنري تاسيس كردند كه محصولات خود را با ديد هنري مي سازند.
عليزاده موسوي بيان كرد: داعشي ها به دنبال ايدئولوژي سازي رفته اند و فيلم هايي كه در خصوص خدمت رساني كه به مردم مي كنند را به دنيا منتشر مي كنند تا چهره خود را تطهير كنند.
وي گفت: امروز گروهي مركب از چهره هاي اروپايي و آمريكايي در شهر موصل آماده فيلم سازي براي آنها هستند و به گونه اي هم فعاليت مي كنند كه در خصوص كمك هايي كه به مردم مي كنند به شدت تبليغ مي كنند.
وي افزود: امروز فيلمي را براي مخاطبان فرانسوي خود تهيه كرده اند و شعرهايي كه براي جذب مردم عرب آورده اند به آنها هم نشان مي دهند.
رييس پژوهشكده حج بيان كرد: امروز حتي فيلم سينمايي داعش هم در تاجيكستان ساخته شده است كه به شيوه اي رندانه سعي مي كنند مخاطبان خود را پيدا كنند.
اين مبلغ بين المللي حوزه اظهاركرد: قالب بعدي، قالب ادبيات است يعني آنها ادبيات منظوم و غير منظوم را تقويت كرده اند و كارهاي خود را در اين قالب مي ريزند، مثلا آنها براي توجيه علمي آتش زدن خلبان علمي كم آوردند و توسط يك خانم 50 بيت براي توجيه آتش زدن وي سرود.
عليزاده موسوي بيان كرد: ويژگي وهابيت آن است كه فقط بر پايه هيجانات جذب مي كنند و بيشتر كار خود را در خصوص جوانان انجام مي دهند و به همين خاطر است كه اين همه جذب دارند؛ ليبي پس از تسخير شهر قضاوي شهر حراره را هم گرفته است و در خود ليبي هم جذب مي كنند.
وي گفت: اولين شبكه ماهواره اي خود را نيز ايجاد كرده اند؛ البته ما شكي نداريم كه پشت سر اينها غرب است و اين فضاي باز را آنها براي داعش فراهم كرده اند؛ مشكل اين است كه هنوز كار دندان گيري بر عليه آنها انجام نداده ايم؛ هنوز كار قوي انجام نشده است؛ البته كار زياد مي شود ولي كاري كه دندان گير باشد و تاثيرگذار باشد در حوزه هنري هنوز انجام نشده است.
موسوي عليزاده بيان كرد: اينها كتابي را به نام اداره التوحش ساخته اند كه مي گويند وقتي گروه هاي تكفيري وارد يك منطقه مي شوند اين است كه بايد يك فضاي رعب و وحشت ايجاد كنند و براي اين كار يك توجيه مذهبي مي كند حال ما براي اين توجيه كاري كرده ايم؟ حتي پروژه خلافت موعود را هم در قالب نظريه مطرح كرده اند.
وي گفت: اتفاقي كه افتاده است اين است كه امروز فكر مي كنيم كه داعش با شيعه سرجنگ دارد ولي آنها سعي مي كنند جريان ميانه رو اهل سنت را از بين مي برند؛ ما حتي بايد تبليغاتي انجام دهيم كه خط بين داعش و اهل سنت را نيز مشخص كند.
وي اظهاركرد: امروز در جهان اسلام شاهد مد و موج شيعي در جهان اسلام هستيم؛ امروز خودشان هم اصراردارند كه خانه اي در عربستان نيست كه حرف شيعه در آن وجود داشت؛ اين كارها به خاطر رشد تفكر استراتژيك شيعه است و اين مساله است كه وهابيت را ترسانده است.
موسوي عليزاده گفت: امروز تفكري كه بوجود آمده است بحث فكر جايگزين است؛ يعني انديشه اي كه تا كنون مطرح نبوده است يعني همين فكر تكفير؛ همين نگاه باعث شده است كه پژوهشگران جهان اسلام همين بحث را نگاه مي كنند كه آيا تا كنون اين بحث در شيعه مطرح شده است؟ جواب آنها هم اين بوده است كه شيعه هيچ گاه چنين بحثي را نديدند.
وي اظهاركرد: امروز بيشتر بايد در حوزه اعتقادات كار كنيم وبايد مباني آنها را نقد كنيم؛ بايد سعي كنيم كه محتوا را ارايه كنيم و طلاب هنرمند اين كار را جلو ببرند.