اين نقدهاي مبارك علمي در بحبوحه تلاشهاي گسترده اين جريان براي بسط نفوذ خود در قلمروهاي اسلامي كه با خشونتورزيهاي بيحد و حصر و تصفيههاي خونين همراه بود، به ثمر رسيد و اين رشته تا به امروز امتداد يافته است.
از جمله ضعفها در عرصه وهابيتشناسي، فقدان اطلاعرساني مناسب و جامع است. اين نقصان، نخبگان و پژوهشگران را به سوي تأليف كارهاي تكراري و بدون توجه به واقعيتها و مشكلات سوق ميدهد. كه در صورت فعال شدن سامانههاي اطلاعرساني، وضعيت پژوهش در اين عرصه سامان ميپذيرد و به تبع آنجامعه علمي از آن بهره خواهد برد. از اين رو آگاهي پژوهشگران حوزه وهابيتشناسي و نيز حوزههاي مرتبط، از پژوهشهاي صورت گرفته درباره ابعاد وهابيت و به ويژه پژوهشهايي كه در راستاي پاسخ به شبهات اين فرقه است، ضرورت دارد.
كتابشناسي به عنوان يكي از مناسبترين مراجع در گردآوري، تنظيم و اشاعه منابع مكتوب در حوزه موضوعي خاص، جايگاه و ارزش ويژهاي در ارائه خدمات علمي دارد. در اهميت كتابشناسي، همين بس كه بدون وجود آن هيچ تحقيق و پژوهشي به طور كامل به سامان نميرسد. رجوع به كتابشناسي مشخص ميكند كه در چه زمينههايي تحقيقات صورت گرفته و در چه زمينههايي دچار كمبود پژوهش هستيم و به نوعي مسير تحقيقات را معين ميكند. نيز وجود كتابشناسي در هر موضوعي، از هدر رفتن وقت پژوهشگران آن حوزه در جستجوي منابع جلوگيري ميكند. همچنين نمايي از پژوهشگران حوزهاي خاص را نشان ميدهد و اين براي مراكز پژوهشي كه به دنبال شناسايي پژوهشگران مرتبط هستند، فايده بسيار دارد.
با عنايت به موارد فوق، پژوهشكده حج و زيارت بر آن شد تا كتابشناسي جامعي از نقدها و رديههاي نوشته شده توسط انديشمندان مسلمان بر افكار و عقايد وهابيت تهيه و در اختيار پژوهشگران قرار دهد. از اين رو كتابشناسي نقد وهابيت تهيه و تدوين شد. در اين كتابشناسي اطلاعاتِ آثار و نوشتههاي علما و نويسندگان شيعه و سني در نقد فرقه وهابيت از ابتداي ظهور اين جريان تا زمان حاضر آمده است. گفتني است، تعدادي از آثار نوشته نويسندگان غربي است، اما از آنجا كه توسط مترجمان مسلمان ترجمه شده، در اين مجموعه معرفي شده است.
همچنين تمامي آثار اعم از كتاب، رساله، پاياننامه و مقاله در دامنه تحقيق مورد بررسي قرار گرفتهاند.
پس از انتشار اين كتاب، تصميم گرفتيم با روزآمد كردن اين مجموعه بانك جامع اطلاعاتي نقد وهابيت را در سايت پژوهشكده راه اندازي كنيم. اين بانك كه به صورت مرتب به روز مي شود و اطلاعات كتابها، مقالات و پايان نامه هاي جديد به آن افزوده مي شود تاكنون شامل اطلاعات حدود سه هزار منبع نوشته شده درباره وهابيت است
اطلاعات مأخذشناسي اين آثار در دو بخش آثار نويسندگان شيعي و نويسندگان اهل سنت ارائه شده است. در هر بخش، منابع بر اساس نوع آن (كتاب، مقاله، پايان نامه) تفكيك شدهاند.
براي دسترسي به بانك اطلاعاتي نقد وهابيت روي تصاوير زير كليك كنيد