تاريخ : 1394/08/24 | کد : 17146 |
كتاب «صابئين و اسباط در قرآن» در قطيف منتشرشد
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآني(ايكنا) به نقل از خبرگزاري بينالمللي قرآني (ق)، هشتمين كتاب از سلسله انتشارات قرآني مركز قرآن كريم شهر شيعهنشين «صفوي» در استان قطيف عربستان با موضوع «صائبين و اسباط در قرآن كريم» به قلم «حسين عبدالله آل دهنيم» پژوهشگر قرآني شيعي منتشر شد.
اين كتاب دربردارنده پژوهشي مختصر درباره معناي دو واژه قرآني «الصابئة، الأسباط»(صابئين، اسباط) است و نويسنده در اين كتاب به بررسي و تبيين نكات علمي و بلاغي مربوط به مبحث «تقديم و تأخير» در قرآن پرداخته است.
نويسنده در اين كتاب به بررسي واژه «الصابئه»(صائبيها) و سپس به تبيين دو فرقه كه از آن منشعب شده است، پرداخته و در ادامه به ذكر آياتي كه حاوي واژه «الاسباط» و تعريف لغوي آن ميپردازد و آراء و ديدگاه مفسران در معرفي آن را ذكر كرده است.
حسين عبدالله در پايان اين پژوهش علمي به مقايسه آياتي كه دربردارنده واژه الاسباط هستند، پرداخت.
گفتني است، نويسنده اين كتاب در شهر «سنابس» در استان شيعهنشين قطيف عربستان متولد شده و داراي مدرك ليسانس در رشته زبان و ادبيات عرب از دانشگاه «ملك فيصل» شهر «الأحساء» عربستان است و داراي تأليفهاي بسياري در زمينه قرآني دارد.
«علوم القرآن»، «تأملات في آيات الدعاء في القرآن»، «أسباب النزول بين الرفض والقبول»، «المحكم والمتشابه في القرآن الكريم»، «الحج في القرآن؛ آيات ودلالات»، «الصيام في القرآن؛ رؤى ومضامين»، «الحسين (ع) في القرآن؛ آيات ومصاديق» از جمله تأليفات قرآني اين نويسنده سعودي است.
«الأسباط»، واژهاي عربي و جمع سبط(به كسر سين) است به معني نوه يا فرزند فرزند. استعمال لفظ الاسباط در قرآن فقط درباره بنياسرائيل(فرزندان يعقوب) است و لفظ الاسباط پنج بار در قرآن آمده است و انبيايي كه در ميان الاسباط مبعوث شدند به انبياي بنياسرائيل مشهورند.
صابِئين نيز گروهي مذهبي و پيرو حضرت يحيي(ع) هستند كه به مندائيان مشهورند. در قرآن از اين دين به عنوان يك دين آسماني ياد شده است.