تاريخ : 1394/09/08 | کد : 17528 |
توصيه رييس پژوهشكده حج به زايران اربعين
حجتالاسلام والمسلمين سيد مهدي عليزاده موسوي، ربيس پژوهشكده حج و زيارت در پاسخ به اين سؤال كه مهمترين و توصيه شدهترين ذكر براي زائران پيادهروي اربعين چيست؟ عنوان كرد: يكي از نشانههاي مومن زيارت اربعين است و در كتب دعايي ما آمده است كه اين زائران زيارت اربعين را خوانده و دو ركعت نماز زيارت را به جاي بياورند.
وي ادامه داد: در خصوص طول مسير پيادهروي اربعين ذكر خاصي توصيه نشده است اما ميتوان از آنچه در روايتها در خصوص نحوه تشرف به مشاهد و مراقد ائمه توصيه شده است، استفاده و الگوبرداري كرد. به عنوان نمونه مطرح شده است كه وقتي انسان ميخواهد براي زيارت حركت كند، قدمها را با طمأنينه بردارد، در مسير ذكر الله اكبر، سبحانالله و سبحان الله، والحمدلله ولا اله إلاّ الله والله اكبر بگويد و حالت غمزده به خود بگيرد.
حجتالاسلام عليزاده موسوي حالت خوف و رجا را بهترين حالت در مسير پيادهروي عنوان كرد و گفت: پيادهروي اربعين را ميتوانيم تاحدودي به سعي ميان صفا و مروه تشبيه كنيم كه حالتي از خوف و رجا دارد؛ در روايتها داريم كه وقتي انسان از صفا به مروه و از مروه به صفا ميرود بايد از طرفي اميد به بخشش خدا داشته باشد و از طرف ديگر هم نگران گناهاني باشد كه مرتكب شده و دامن وي را خواهد گرفت.
وي ادامه داد: اين سفر يك فرصت مناسب است تا انسان به جاي اينكه سرگرم مظاهر شود، دروننگري به خود داشته و زندگي خود را مرور كند كه طي عمري كه گذرانده است، كجاهاي زندگيش گره كوري بوده كه باز نشده و نياز به سرانگشت قدرت ابا عبدالله الحسين(ع) و ابوالفضل العباس(ع) دارد كه اين بزرگان كمك كنند تا اين گره باز شود.
رييس پژوهشكده حج وزيارت به زائران اربعين حسيني توصيه كرد با دقت در اعمال و رفتار خود عادتهاي بدي كه دارند مثل دروغ گفتن، بداخلاقي، حسن خلق نداشتن و ... را با دقت شناخته و بعد از اينكه به كربلا رسيدند آنها را با امام حسين(ع) در ميان بگذارند، مشكلاتشان را به كمك اين بزرگان حل كند و بازگردند.
وي ادامه داد: همچنين زائران ميتوانند به حاجتهايي كه در زندگي خود داشتهاند فكر كنند و ببينند چه قدر از اين حاجتها دنيايي و چه قدر اخروي بوده است و با توجه به اينكه زائراني كه به پياده روي اربعين ميروند انسانهاي عاشقي هستند كه با تمام وجود به سوي حرمهاي شريف عتبات ميروند، ميتوانند از همسفري و همسخني با ساير زائران استفاده و بر معنويت و پرورش و تعالي روح خود بيفزايند.
رييس پژوهشكده حج و زيارت به برگزاري مراسم سخنراني و حضور مبلغان مذهبي در موكبهاي شهرهاي نجف و كربلا و بين مسير پياده روي اشاره و عنوان كرد: پياده روي اربعين فرصتي است كه زائران با استماع اين سخنرانيها به ارتقاي بينش ديني خود بپردازند به ويژه اينكه فضا و محيط نيز آماده است و چنين فضايي انسان را براي پذيرش معنويت آماده ميكند.
حجتالاسلام عليزاده موسوي ادامه داد: در روايتها بر زيارت با معرفت تأكيد شده و اين زيارت به اين معني است كه انسان جايگاه و حق ائمه(ع) را بشناسد و قبل از حركت مطالعه كرده و جايگاه امامي كه به زيارت وي ميرود، را درك كند.
شرايط براي دل و جانتان آماده است، معنويت را عميق درك كنيد
وي با اشاره به اينكه زائران عموماً زيارت عاشورا، جامعه كبيره، مناجات حضرت علي(ع) در مسجد كوفه و برخي ديگر از سخنرانيها را در تلفن همراه خود ريخته و طي مسير از اين مطالب استفاده ميكنند، گفت: حالات انسان مختلف است گاه انسان ميخواهد مباحث ديني را درك و دريافت كند، اما چون شرايط آماده نيست به دل و جانش نمينشيند اما اين پيادهروي و اين سفر معنوي كه در آن موج جمعيت براي زيارت ميروند، دل و جان انسان را آماده پذيرش معنويت ميكند.
زيارت كنيد و بازگرديد
عليزاده موسوي در پايان به همه زائران توصيه كرد: بر اساس دستور ائمه(ع) وقتي به كربلا رسيدند زيارت كرده و بازگردند. يعني زائران در مسير بايد با امام حسين(ع) درد و دل كنند و حرف بزنند و وقتي به كربلا رسيدند زيارت كنند و بازگردند.