تاريخ : 1394/10/26 | کد : 18060 |
كتاب «جريانشناسي گروههاي سلفي، جهادي و تكفيري» از سوي انتشارات بينالمللي الهدي منتشر شد
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن (ايكنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه فرهنگي، هنري و انتشارات بينالملليالهدي، اين مؤسسه، كتاب «جريانشناسي گروههاي سلفي، جهادي و تكفيري» را به قلم عبدالله عليبخشي منتشر كرد.
اين كتاب كه جديدترين عنوان از مجموعه كتابهاي «مطالعات فرهنگي و منطقهاي» است، با توجه به بحران بينالمللي و فراگير ناشي از گسترش خشونت گروههاي تروريستي در خاورميانه و شمال آفريقا تدوين شده و به صورت تاريخي و تحليلي، خاستگاهها و عوامل گسترش گروههاي تروريستي در اين منطقه را مورد بررسي قرار ميدهد.
كتاب «جريانشناسي گروههاي سلفي، جهادي و تكفيري» كه در سه فصل تدوين شده است؛ در فصل اول، زمينههاي شكلگيري سلفيت، زادگاه و خاستگاه جريانهاي سلفي، مفهوم شناسي سلفيت، اصول و مباني مشترك گروهها و شخصيتهاي سلفي و عوامل گوناگوني سلفيگري را مورد بحث قرار ميدهد. در فصل دوم، انواع جريانها و گرايشهاي مختلف سلفي از سلفيت تبليغي تا ديوبندي و اخواني و جهادي را معرفي كرده است و در فصل سوم با عنوان شكلگيري گروههاي تكفيري، به نقش بحرانهاي سوريه و عراق در شكلگيري اين گروهها و همچنين واكاوي ابزارهاي تبليغي گروههايي همچون داعش و جبهه النصره ميپردازد.
به اعتقاد نويسنده آنچه امروز به عنوان جريانها و گروههاي تكفيري شكل گرفته، از يك فرآيند سياسي و تاريخي برآمده است كه بدون شناخت سابقه تاريخي و لايههاي پنهان آن نميتوان وضعيت فعلي و آينده اين جريان را شناخت و راهكاري مطمئن براي مقابله و يا مهار آن ترسيم كرد. نويسنده در مقدمه اين كتاب از بين رفتن خلافت اسلامي و به دنبال آن هجوم گسترده و همه جانبه سياسي، فرهنگي و اقتصادي قدرتهاي استعماري را عامل از بين رفتن هويت اسلامي اهل سنت، تاراج سرمايههاي مادي و معنوي كشورهاي اسلامي و از بين رفتن عزت و عظمت مسلمانان بيان ميكند كه در نتيجه، رشد و گسترش فقر، تهاجم فرهنگي غرب و عقبماندگي مسلمانان را در پي داشت. متفكران و انديشمندان كشورهاي اسلامي در راستاي برون رفت از وضعيت خفتباري كه بر كشورهاي اسلامي و مسلمانان حاكم شده بود، نظريهها و راهكارهاي متفاوتي ارائه كردند.
برخي از سياستمداران اسلامي غربگرا، نظريه فراگيري فرهنگ و تمدن غرب را مطرح كردند، برخي نظريه هضم در فرهنگ غرب و سرتاپا غربي شدن و عدهاي ديگر از انديشمندان و متفكران مذهبي اهل سنت با يادآوري دوران طلايي صدر اسلام و مقايسه آن با وضعيت فلاكتبار كنوني مسلمانان، شعار بازگشت و احياي دوران سلف را مطرح ساختند و تنها راه برون رفت از وضعيت كنوني و رسيدن به عزت و عظمت ديرينه را بازگشت به دوران سلف صالح اعلام كردند. نظريه بازگشت به دوران سلف، به سرعت مورد استقبال عدهاي از جوانان پرشور و انقلابي كشورهاي اسلامي واقع شد و به دنبال آن دهها جنبش، سازمان و گروه سلفي در كشورهاي مختلف شكل گرفت.
مؤسسه فرهنگي، هنري و انتشارات بينالمللي الهدي، اين كتاب را در قطع رقعي و در 200 صفحه، بصورت مصور و با قيمت 16000 تومان، منتشر كرده است.