تاريخ : 1395/09/20 | کد : 20137 |
«جايزه كتاب صادق» در آستانه ميلاد پيامبر رحمت(ص) آغاز به كار ميكند
علياكبر اشعري، رئيس شوراي راهبردي جايزه ادبي «كتاب صادق» در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) از اعلام فراخوان اين جايزه طي هفته آينده خبر داد و گفت: اين جايزه به بهترين كتاب و پاياننامه با موضوع امام صادق(ع) تعلق ميگيرد و قرار است به صورت سالانه و همزمان با ميلاد آن حضرت برگزار شود، كه در اين راستا فراخوان و پوستر اين جايزه همزمان با رونمايي كتابهاي خاتم طي هفته آينده رونمايي ميشود.
وي با اشاره به دلايل راهاندازي اين جايزه افزود: اغلب شخصيتهاي اسلامي در مكتوبات در مقايسه با دين مسيحيت مورد غفلت واقع شدهاند و به لحاظ تعداد آثار اين موضوع قابل مقايسه نيست؛ از اين رو بنا شد اين جايزه در رابطه با امام صادق(ع) باشد و از سويي اگر كتابهاي تاريخ تمدن را ببينيد، ابوعلي سينا، رازي، ابن هيثم و ... قلههاي تمدن ايراني و اسلامي بودند، در حالي كه برخي از آنها ائمه معصوم(ع) را نيز درك كرده و به عنوان شاگرد آنها محسوب ميشدند، در حالي كه شخصيت ائمه معصوم(ع) به عنوان رهبر ديني قلمداد ميشود.
اشعري در ادامه عنوان كرد: در حالي كه انفجار علم در دوره امام صادق(ع) رخ داد و از اين نظر بعد علمي شخصيت ائمه معصومين(ع) از جمله امام صادق(ع) مغفول مانده است كه بايد به آن پرداخته شود؛ چرا كه از اين راه بهتر ميتوان با جهان گفتوگو كرد.
وي تصريح كرد: امام صادق(ع) از همه اديان و مذاهب شاگرداني داشتند و همه آنها شيعه مذهب نبودند؛ از اين رو امام صادق(ع) در تربيت شاگردان، شيوه و سبك خاصي داشت و علاوه بر اينكه شاگرداني را در حوزه فقه، حديث، اخلاق و ... تربيت كرد، تعدادي را نيز تشويق كرد تا به علوم طبيعي بپردازند، به همين دليل گفته ميشود كه در دوره آن حضرت دايره علم وسعت گرفت و تحول علمي رخ داد.