تاريخ : 1396/08/09 | کد : 21330 |
نشست علمي «بررسي تاريخچه پياده روي و نقش علما در ترويج آن» برگزار شد
نشست علمي «بررسي تاريخچه پيادهروي و نقش علما در ترويج آن» در تاريخ دوم آبان ماه 1396 با تمركز بر پياده روي اربعين به همت دفتر پژوهشكده حج و زيارت خراسان رضوي برگزار شد. اين نشست با سخنراني آيت الله يوسفي غروي و با حضور اساتيد، پژوهشگران و مبلغان اربعين انجام پذيرفت .
آيت الله يوسفي غروي در اين جلسه به بررسي پيادهروي كربلا از نظر تاريخي پرداخت و تصريح كرد: پياده روي اربعين حسيني از قرن هشتم به صورت دسته جمعي آغاز شد. اما پيادهروي اربعين كه در حال حاضر مشاهده ميكنيم سابقه تاريخي چنداني ندارد. اصل اين زيارت مربوط به طلبههاي كربلا بوده است.
استاد حوزه علميه قم، خاطرنشان كرد: وقتي كه بعثيها، بنا را بر جلوگيري از شعائر حسيني از جمله پيادهروي كربلا گذاشتند عدهاي از بازاريان و كسبه مسجدي، از طلاب تقليد كردند و آنان نيز به پيادهروي روز اربعين پرداختند.
وي ادامه داد: اين اقدام به منظور دهن كجي به بعثيها رفته رفته رايج و در ابتدا منجر به كشته شدن و آزار و اذيت زيادي از سوي بعثي ها شد. پيادهروي اربعين بعد از فروپاشي بعثيها كم كم افزايش يافت و همه ساله مردم بيشماري كه سال به سال بر تعدادشان افزوده ميشد، به زيارت كربلا با پاي پياده ميشتابند.
آيت الله يوسفي غروي، يكي ديگر از عوامل رواج پياده روي اربعين را فشار آوردن به شيعيان و اقليت شمردن آنان اعلام كرد و گفت: براي مقابله با اين تفكر، شيعيان زيادي در صدد برآمدند تا اثبات كنند شيعه در اقليت نيست.از اين رو راهپيمايي مظهر خوبي براي نشان دادن جمعيت حداكثري شيعه شد.
وي، اظهار كرد: روايات زيادي در خصوص اربعين آمده است اما در خصوص پيادهروي اربعين هيچ روايتي نقل نشده است. پياده روي براي زيارت مستحب است. تكريم زيارت امام حسين(ع) براي تعليم شعائر الهي است.
اين نشست در ادامه با پرسش و پاسخ حضار به اتمام رسيد.
همچنين در پايان اين مراسم، از كتاب «رجوع الركب بعد الكرب» با موضوع اربعين حسيني رو نمايي شد.