تاريخ : 1396/11/16 | کد : 21668 |
ديدار هيئت اندونزيايي از پژوهشكده حج و زيارت
حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي عليزاده موسوي رييس پژوهشكده حج و زيارت در ديدار با جمعي از اساتيد دانشگاه، طلاب نخبه و فعالان اسلامي كشور اندونزي با اشاره به اين كه امروز در جهان اسلام با فتنهاي به نام «تكفير« مواجه هستيم، اظهار كرد: تكفير به شيعه و سني رحم نميكند و اگر رشد كرد هر دو را از بين ميبرد به همين جهت ميبينيم در الجزائر گروهي به نام «انصار السنه» از سال 1990 تا 2000 قريب به دوهزار نفر از اهل سنت را ميكشند.
حجت الاسلام والمسلمين عليزاده موسوي ادامه داد: در كشور تونس گروه «انصار الشريعه» همينطور به قتل و غارت مسلمانان ميپردازند يا در سومالي گروهي به نام «شباب المؤمن» به نام اسلام دست و پاي مردم را با سلاح سرد قطع ميكنند؛ در كشور مصر «انصار بيت المقدس» مردم مصر را در صحراي سينا به خاك و خون مي كشند، اگر وارد خاورميانه بشويد يك مجموعه بزرگي از جريانات تكفيري وجود دارد تا جايي كه در كشور سوريه 41 گروه تكفيري فعال هستند.
وي در ادامه سخنان خود با بيان اين كه در كشور پاكستان شش گروه تكفيري فعال است، يادآور شد: آخرين معضل جهان اسلام جريان داعش بود كه شيعه و سني را در عراق و سوريه به خاك و خون كشيده بودند؛ فقط از سال 2003 ميلادي تا به امروز كشور عراق بيش از دو ميليون كشته داده است و در پاكستان از سال 2007 ميلادي تا به امروز هفت هزار نفر كشته شده اند.
رييس پژوهشكده حج و زيارت تصريح كرد: ما و شما در اين عرصه وظايف سنگيني بر عهده داريم، داعش عقايد بسيار زيادي دارد كه حتي توانسته غربيها را به سمت خود جذب كند به همين جهت از بسياري از كشورهاي غربي جوانان زيادي به اين گروه تكفيري پيوستهاند در حالي كه امروز كتابها و آثاري كه در مورد داعش نوشته شده همه توصيفي است ولي نقدي در مورد اين جريان نداشتهايم.
وي با تأكيد بر اين كه بايد بررسي كنيم جذابيت گروهي مانند داعش چيست كه اين مقدار توانسته جذب داشته باشد، خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه داعش براي خود هشت مرحله تعريف كرده است؛ اول مي گويد همه جهان در جاهليت است و اين جاهليت را به كشورهاي اسلامي نيز تسري ميدهند و وقتي جاهليت وجود دارد ميگويند در اين حال مسلمان دو كار مي تواند انجام بدهد، يا بايد هجرت و يا جهاد كند.
حجت الاسلام والمسلمين عليزاده موسوي ابراز داشت: اين كه جوانان به موصل پايتخت داعش مي روند براي همين هجرت است و بعد از هجرت نوبت به تشكيل جماعت مي رسد يعني به نوعي اين ها قرائتي عكس از دين اسلام نشان مي دهند، بعد از جماعت مرحله توحش و تبليغ فقه خشونت از راه مي رسد.
وي اضافه كرد: در ادامه مرحله تمكين است يعني در اين مرحله همه از ما اطاعت مي كنند؛ در ادامه مي گويند بايد امت تشكيل بدهيم و مرزهاي جغرافيايي را كنار بزنيم و در آخر بحث خلافت است البته نه از نوع خلافت اسلامي بلكه خلافت از نوع خوارج.
رييس پژوهشكده حج و زيارت يادآور شد: به همين جهت امروز با مشكلات زيادي رو به رو هستيم، هرچند داعش امروز از بين رفته ولي اين تفكر هنوز در جهان در حال رشد است و اگر واقعا تلاش و فعاليت و همگرايي نداشته باشيم روزي دامنه تكفير به جوامع ما نيز خواهد رسيد؛ در ايران به همه مذاهب اهل سنت ارتباط خوبي داريم.
وي با بيان اين كه امام شافعي قدر مشترك بين شيعه و شافعي ها هستند، ابراز كرد: با مطالعه اشعاري كه از امام شافعي در وصف اهل بيت(ع) وجود دارد متوجه مي شويم كه تفاوت هاي كمي ميان ما و آنها وجود دارد، بنابراين اندونزي هم از آن كشورهايي است كه تا به امروز ثبات كامل داشته ولي اگر پيشگيري نكنيم اين بيماري به كشورهاي ما نيز سرايت خواهد كرد.
حجت الاسلام والمسلمين عليزاده موسوي در پايان تأكيد كرد: از نخبگان جامعه اندونزي تقاضا داريم قبل از اين كه درگير شرايط تكفير بشويم دور هم جمع شده و مشكل را به صورت علمي حل كنيم و اطمينان داريم كه مي توانيم با يكديگر تعاملات خوبي داشته باشيم.
وي در ادامه به بيان برخي فعاليت هاي پژوهشكده حج و زيارت پرداخت و بيان كرد:
اين پژوهشكده پنج گروه تخصصي دارد، نخست گروه فقه است كه مسائل مورد احتياج حجاج در قالب پاورپوينت آماده شده و در اختيار حجاج قرار مي دهيم، محور دوم مربوط به اماكن مكه و مدينه است كه كارهاي مطالعاتي زيادي در مورد آنها انجام داده و آنها را در اختيار حجاج و علما قرار مي دهيم.
حجت الاسلام والمسلمين عليزاده موسوي با بيان اين كه گروه سوم گروه عقائد و كلام است، ابراز داشت: هم ما به توسل و زيارت اعتقاد داريم و از طرفي وهابيت در اين عرصه شبهه پراكني مي كند، ما دراين گروه سعي مي كنيم ضمن پاسخ به اين شبهات، فكر و عقيده زائران را بيمه كنيم؛ گروه بعدي بحث آداب و اخلاق حج است چرا كه بسياري از افراد آن را به صورت صوري انجام مي دهند، ما براي آماده سازي روحي و فكري زائران براي حج، متوني را آماده مي كنيم.
وي ادامه داد: واحدي براي ترجمه داريم كه آثار موجود گرانسنگ به زبان هاي ديگر را به فارسي و از فارسي به عربي و زبان هاي ديگر براي حجاج كشورهاي ديگر ترجمه مي كنيم؛ همه تحقيقات تا به امروز به هزار عنوان كتاب رسيده است و پنج جلد دانشنامه حج آماده كرده ايم كه به 14 جلد مي رسد و همه مسائلي كه مربوط به حرمين شريفين است در اين دانشنامه آورده ايم.
رييس پژوهشكده حج و زيارت عنوان كرد: چهار مجله تخصصي هم در اين پژوهشكده داريم، نخست «ميقات حج» به فارسي، ديگر «ميقات الحج» به زبان عربي، «فرهنگ زيارت» به زبان فارسي و آخرين مورد هم «پژوهشنامه حج و زيارت» است؛ و معتقديم حج مي تواند محور بسيار خوبي براي همگرايي و تغيير روحيات مسلمان ها به سمت اخلاق محمدي باشد.