به مناسبت گرامیداشت روز و هفته پژوهش، روز یکشنبه مورخ 25 آذر ماه، مراسمی به همت معاونت پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت در این مرکز برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام غلامرضا رضایی، معاون پژوهشی پژوهشکده، گزارشی از فعالیتها و اقدامات پژوهشی پژوهشکده طی یک سال گذشته بیان کردند. بر اساس گزارش ایشان، در این مدت 93 اثر (شامل کتاب، نشریه و گزارش نشستها) منتشر شده است. هچنین 26 اثر در فرآینده آماده سازی قبل از چاپ و 64 اثر در چرخه پژوهش هستند.
آقای رضایی راه اندازی سه واحد جدید در پژوهشکده شامل واحد تراث و نسخههای خطی، واحد آرشیو و اسناد و واحد ادبیات و هنر را از دیگر اقدامات انجام شده در یک سال گذشته دانستند.
ایشان در ادامه افزایش مقالات سایت «ویکی حج» و رسیدن آن به حدود 500 مقاله، نهایی شدن هشتمین جلد «دانشنامه حج و حرمین شریفین» و برنامهریزی برای تهیه «دانشنامه عتبات»، برگزاری چندین نشست علمی، تعامل و ارتباط با برخی مراکز همسو و تهیه نسخه جدید سایت پژوهشکده را از فعالیتهای دیگری دانستند که به همت پژوهشگران و نیروهای پژوهشکده به سرانجام رسیده است.
معاون پژوهشی پژوهشکده در ادامه ضرورت تسریع در استخراج «نظامنامه موضوعات جدید پژوهشی» را یادآور شدند و توجه به اهداف مد نظر بعثه و نماینده محترم ولی فقیه در این نظامنامه را خوستار شدند. بر همین اساس ایشان توجه به تکراری نبودن موضوعات، کاربردی بودن، اولویت داشتن و از اهداف مد نظر بعثه بودن آنها را تأکید کردند.
ایشان در پایان، ضرورت مخاطبشناسی قبل از فعالیتهای پژوهشی و آسیبشناسی اقدامات و فعالیتهای پژوهشی پژوهشکده را خواستار شدند.
در ادامه این جلسه، آقای دکتر ضیائی، ریاست پژوهشکده، از تمامی کارکنان پژوهشکده به جهت فعالیتها و اقداماتشان در طی یک سال گذشته تقدیر و تشکر کردند. ایشان در تکمیل صحبتهای معاون پژوهشی، بیان داشند که از جمله اقدامات جدید برنامه ریزی برای نشستهای تخصصی با رویکرد بین المللی در زمینه حج و زیارت است. رئیس پژوهشکده هدف از برگزاری این نشستها را بررسی وضعیت حجگزاری در دیگر کشورها دانستند. ایشان همچنین راه اندازی بخش اسناد و واحد میراث و واحد ادبیات و هنر را از جمله اقدامات خوب و مغفولی دانستند که کمک قابل توجهی به ارتقا و پیشرفت پژوهشهای حوزه حج و زیارت میکند.
پایانبخش این مراسم، اهدای لوح تقدیر به تمامی همکاران از سوی ریاست پژوهشکده و در نهایت بازدید از نمایشگاه آثار و فعالیتهای پژوهشی پژوهشکده بود.