دکتر ضیایی که در گذشته رایزن فرهنگی ایران در مالزی بوده است با بیان این مطلب که در حال حاضر یکی از زمینههای مثبت توسعه روابط فرهنگی میتواند چاپ و نشر به ویژه در حوزه آثار کلاسیک و ادبیات کهن ایران باشد؛ از ضرورت پرداختن به شخصیتهایی مانند غزالی، رازی، این سینا و دانشمندانی که برای مردم مالزی شناخته شده هستند سخن گفت و چاپ آثار این شخصیتها را برای توسعه و گسترش ارتباطات فرهنگی ایران و مالزی مفید دانست.
وی افزود: روابط فرهنگی ایران و مالزی در سالهای اخیر دچار تحولات خوبی شده است. با توجه به حضور دانشجویان ایرانی در دانشگاههای مالزی و همچنین تأسیس رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوآلالامپور مقدماتی فراهم شده است که بخش دیپلماسی فرهنگی وارد میدان شود و برنامهریزیهایی را در رابطه با توسعه روابط فرهنگی با کشور مالزی انجام دهیم.
ایشان ادامه داد: طبیعتا این دیپلماسی فراز و نشیبهایی در دوران ماهاتیرمحمد، (نخست وزیر مالزی) داشته و قبل از آن به شکل دیگری بوده است. عموما این سیر، روند صعودی داشته و روابط در حال توسعه بوده است.
رئیس پژوهشکده حج و زیارت یادآور شد: با توجه به بسترسازی خوبی که در حوزههای فرهنگی اعم از نشر و امور سینمایی و همچنین تبادل هیأتهای فرهنگی انجام شده، امیدواریم در سالهای آینده شاهد فعال شدن طرف مالزیایی برای فعالیتهای رسمی مبادلات فرهنگی باشیم.
وی افزود: به نظر میرسد در حوزه ادبیات معاصر و سینما زمینه کار زیاد است. با توجه به اینکه در هر صورت مالزی یک کشور اسلامی است و ما میتوانیم در زمینه گردشگری مذهبی و زیارت اماکن مقدسه هم همکاریهای خوبی داشته باشیم. به خصوص تجاربی که در زمینه جهانگردی دینی داریم زمینه همکاری و سرمایهگذاری ما با مالزی برای گسترش و جذب جهانگردان مسلمان و صنعت حلال (که یکی از صنایع مهم مالزی است) فراهم خواهد شد.