به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در جمع کارکنان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم، خدمت به زائران بیت الله الحرام را توفیقی الهی خواند و از کارکنان پژوهشکده به عنوان خادمان پنهان حج و زیارت نام برد.
وی با اشاره به استفاده از برخی آثار پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت در ایام حج امسال، نیازشناسی و تولید آثار براساس نیاز مخاطب را ضروری خواند و خاطرنشان کرد: آنچه در پژوهشکده حج و زیارت تولید میشود باید ناظر به نیاز مخاطب باشد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: هر محتوایی که تهیه شود و ناظر به نیاز مخاطب باشد، مناسب و ارزشمند است، بنابراین هر اثری که در پژوهشکده تولید میشود اعم از کتاب، جزوه و نشریه باید مورد استفاده اکثر زائران باشد و نیاز آنان را به درستی تأمین کند.
وی شعار «حج؛ خودسازی، اخوت دینی، تمدن اسلامی»، را در حج 1398 مناسب دانست و یادآور شد: در سفر سی روزه حج، مطالبی ویژه زائران آماده شود که زائر را گام به گام در طی این سی روز همراهی کند و به رشد اخلاقی و اصلاح رفتاری و در نهایت تحول در زائر منتهی گردد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب، تدوین متن زیارتنامه مستند، مختصر و دارای محتوای غنی جهت ائمه مظلوم بقیع علیهم السلام که زائر بتواند آن را به راحتی حفظ کند، مناسب ارزیابی کرد و افزود: یکی از ملاکهای مهم تولید آثار فرهنگی، توجه به بعد اخلاقی و تقویت بعد معرفتی زائر است.
سرپرست حجاج ایرانی، خواستار بازنگری کتاب «آداب الحرمین» با نظرسنجی از روحانیان کاروان های حج شد و گفت: پژوهشکده حج آثار فاخر زیادی دارد اما بر روی آنچه مورد نیاز زائر است بیشتر تمرکز کند تا فعالیتهای بهتری صورت گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عملیات حج امسال را مثبت ارزیابی کرد، افزود: هرچند اعزام 80 هزار زائر و حضور دو ماهه آنان در یک کشور دیگر، کاری سخت و پیچیده است، اما به لطف خدا، همکاری زائران، مدیران، روحانیان و خادمان ضیوف الرحمان، برنامه حج امسال به خوبی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با تقدیر و تشکر از آیت الله ری شهری و حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر به عنوان نمایندگان پیشکسوت مقام معظم رهبری در حج و زیارت، نقش آنان را در ارائه خدمات فرهنگی به زائران ممتاز خواند و ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزی بهتر، بیشترین و ماندگارترین خدمات به زائران ارائه شود.