بزرگداشت حجتالاسلام والمسلمین حسین واثقی، نویسنده و پژوهشگر به پاس سالها تلاش در احیای آثار امامیه با حضور چهرههای فرهنگی در محل خانه کتاب برگزار شد. حجتالاسلام والمسلمین حسین واثقی از نسخهپژوهان و مصححان میراث تشیع در حوزه حرمین شریفین است.
حسینیپور، مدیرعامل خانه کتاب در سخنانی ایشان را از جمله پژوهشگران سختکوشی دانست که افکار و اندیشه گذشتگان را به آیندگان منتقل میکند. پژوهش در تمامی ابعاد تاریخ مکه و مدینه، پژوهش در تاریخ، نسخهها، شخصیتها، آثار مکتوب و همچنین توجه به آثار علمای شیعه و خدماتی که شیعیان به حرمین شریفین داشتهاند از جمله مواردی هستند که استاد واثقی در نگارش کتاب ذخایر حرمین شریفین به آن توجه کرده است.
حجتالاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت هم در ادامه با بیان این که آنچه که از پژوهش مهمتر است خودسازی و انسانسازی است، گفت: از صفات برجسته استاد واثقی همین خودسازی است. بسیاری آرزو دارند قلم بدست بگیرند و تحقیق انجام دهند و این توفیقی است که خداوند به استاد واثقی داده است.
وی تصریح کرد: ایشان با کتابهایشان در واقع امر دین را احیا کرد و باید نسبت به این موهبت قدردان خداوند متعال باشد .
دکتر احمد خامهیار عضو پژوهشکده حج و زیارت هم در سخنانی دو ویژگی اصلی کارهای استاد واثقی را برشمرد و گفت: ویژگی اول کار ایشان تقید به کار در یک حوزه معین و ویژگی دیگر، شیوه و روش استفاده ایشان از نسخههای خطی است.
وی افزود: نسخههای خطی، اسناد تاریخی هستند که در پژوهشهای تاریخ و تمدن ناگزیر به استفاده از دادههای آنان هستیم و نقطه قوت کارهای استاد واثقی استفاده حداکثری ایشان از همین دادههاست که نقاط زیادی از تاریخ شیعه را برای ما روشن میکند.
به گفته این پژوهشگر، کمبود منابع از مشکلات اصلی حوزه تاریخ تشیع است و کارهای استاد واثقی این مشکل را در موارد زیادی مرتفع میسازد.
وی تأکید کرد: کارهای استاد واثقی محصول یک کار عاشقانه است که از علاقه سرشار ایشان سرچشمه گرفتهاندو اگر قرار بود این کارها با نگاه ارتقاء و بهرههای مالی انجام شوند، قطعا شاهد چنین تألیفاتی نبودیم.