به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج از مشهد، دراین همایش که علما و روحانیون افغانستان و اندیشمندان و روحانیون کشورمان حضور داشتند شرکت کنندگان در خصوص راهکارهای تعامل مسلمانان افغانستان و ایران در امور حج و حرمین شریفین به تبادل نظر پرداخته و حجگزاری مسلمانان افغانستان در ادوار تاریخی مختلف، فرهنگ و آداب و رسوم حج گزاری مسلمانان افغانستان، حج و حرمین شریفین در آثار علمی و هنری مسلمانان افغانستان و اقدامات عمرانی، رفاهی و فرهنگی مسلمانان افغانستان در حرمین شریفین را بررسی کردند.
دراین همایش که با هدف بررسی تعاملات و پیوندهای فکری جامعه ایران و افغانستان در موضوع حج برگزار شد شرکت کنندگان نحوه استفاده از ظرفیتهای علمی دو کشور دراین حوزه را مورد توجه قرار دادند.
دراین همایش حجت الاسلام والمسلمین احمری مسئول بعثه مقام معظم رهبری در استان خراسان رضوی پیام حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت را قرائت کرد و به بیان اقدامات علمی وپژوهشی انجام شده در زمینه حج پرداخت.
وی با اشاره به خدمات پژوهشکده حج و زیارت، برتقریب مذاهب اسلامی به ویژه هم اندیشی علمای اهل تسنن و تشیع افغانستان با ایران تاکید کرد و اهمیت برگزاری این نشست را برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیتهای علمی تخصصی دوکشور درحوزه حج یادآورشد.
درادامه این همایش هیات علمی درجایگاه مستقر شدند و حجت الاسلام والمسلمین ترکاشوند مدیر گروه کلام پژوهشکده حج وزیارت با اشاره به هدف برگزاری این همایش، درباره مقالات رسیده به آن سخن گفت.
برپایه این گزارش، آیت الله هاشمی ارزگانی پژوهشگر و مدرس حوزه علمیه و یکی از چهره های علمی در میان مهاجرین افغانی مقیم ایران از سخنرانان این همایش بود که به تفصیل تاریخ حج در میان مردم افغانستان را تشریح کرد.
وی حضور مشترک و پررنگ مردم دوکشور را درحج یادآور شد و خواستار همکاری و مساعدت بیشتر جمهوری اسلامی ایران با افغانستان درحوزه حج گردید.
دکترجابرانصار سرکنسول افغانستان درمشهد نیز طی سخنانی با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش در تعامل علمی ظرفیتهای حج بین دوکشور گفت: درحج افراد با رنگها، نژادها، فرهنگ ها و زبان های مختلف اما درسایه وحدت گردهم می آیند.
وی بروحدت بین شیعه و سنی تاکید کرد و گفت: حج نماد وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی است .
درپایان این همایش صاحبان مقالات برگزیده چکیده مقاله خود را ارائه و با حضور شرکت کنندگان در باره آن بحث و تبادل نظر به عمل آمد و از صاحبان هفت مقاله برگزیده با اهدای جایزه تقدیر شد.
گفتنی است در حاشیه این همایش نمایشگاه کتب پژوهشکده حج و زیارت و کتب تالیفی جمعی ازعلمای افغانستان بر پا بود.