به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، در این جلسه که روز پنج شنبه، 26 تیر ماه 1399 به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد، آقای دکتر علی اکبر ضیایی رئیس پژوهشکده حج و زیارت از فعالیتها و برنامههای گروهها و واحدهای علمیاین پژوهشکده گزارشی ارائه کرد.
وی گفت: پنج گروه و هشت واحد علمی – پژوهشی این مجموعه در چهار سطح کاربردی، بنیادی، بنیادی توسعه ای و میدانی در زمینه ارائه پژوهش های فاخر در ابعاد مختلف حج و زیارت، تبدیل شدن به مرجع و قطب پژوهش های علمی در موضوع حج و زیارت و تعامل گسترده با مراکز علمی و پژوهشی کشور فعال اند.
وی حضور فعال در جشنواره ها و محافل علمی کشور، ارتقای سطح علمی روحانیون و کارگزاران حوزه حج و زیارت ، تعامل فعال با مراکز پژوهشی جهان اسلام در موضوع حج و زیارت ، تبیین ابعاد و ظرفیت های حج درعرصه تخصصی علوم اسلامی و تربیت و بکارگیری اعضای هیئت علمی - پژوهشی متخصص و با تجربه بالا درمعارف حج و زیارت را از دیگر برنامه های گروهها و واحدهای علمی پژوهشکده حج و زیارت عنوان کرد.
دراین نشست اعلام شد: مقایسه آماری سال های 96، 97 و 98 نشان می دهد که تولیدات پژوهشکده حج و زیارت در حال افزایش است.
برپایه این گزارش، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن تقدیر از فعالیت های صورت گرفته در این سال ها، برلزوم همفکری و تعامل هرچه بیشتر معاونتهای بعثه مقام معظم رهبری و پژوهشکده حج و زیارت در روند پژوهشهای علمی و پژوهشی کاربردی تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: با بهرهگیری از فرصت تعطیلی حج، پرونده های 13 هزار خادم فرهنگی با استفاده از نیروی انسانی موجود و تامین امکانات وتجهیزات مورد نیاز دربازه زمانی معین، دیجیتالی شود.
دراین جلسه همچنین مسئول واحد بقیع پژوهی در باره ضرورت پرداختن به موضوع بقیع، آثارمنتشر شده و طرحها و پژوهشهای صورت گرفته و در دست انجام درباره این موضوع گزارشی ارائه کرد و نماینده ولی فقیه از معاونتهای بعثه خواست تا در طراحی و عرضه طرح کنگره بین المللی «بقیع: مضجع الائمة و الاصحاب» دریکصدمین سال تخریب بقیع و مطالبه بازسازی آن، با پژوهشکده حج و زیارت تعامل و همکاری فعال داشته باشند.