به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، دکتر علی اکبر ضیائی رئیس پژوهشکده حج و زیارت به همراه شماری از اعضای این مجموعه با حضور در حرم حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در قم از موزه این مکان مقدس بازدید و در جریان فعالیتها و برنامههای آن قرار گرفتند.
براساس این گزارش، حجت الاسلام علی فتح الله زاده مدیر موزه حرم حضرت معصومه(س) در حاشیه این بازدید از نگهداری بیش از 6 هزار قلم شی در بخشهای مختلف از جمله قرآنهای خطی، سکه، کاشی، اسکناس، نقاشی، نگارگری، مدالهای قهرمانان و ورزشکاران و فرش خبر داد.
وی با بیان اینکه موزه آستان مقدس در سال 1314 افتتاح شد و به دلیل نگهداری اشیاء زیاد و نفیس، یکی از موزه های کم نظیر در دنیا محسوب میشود، خاطرنشان کرد: بخشی از آثار این موزه مربوط به دوران ماقبل تاریخ و قبل از اسلام است، یکی از عجایب فرشهای دنیا فرشی است که در مقبره شاه عباس دوم قرار داشته که در موزه حضرت نگهداری میشود و سنگ های مربوط به برخی از شاهان قاجار به این موزه منتقل شده است.
مدیر موزه حرم حضرت معصومه(س) گفت: قرآنهایی از اواخر قرن دوم تا دوران معاصر به خط کوفی و نفیس در این موزه موجود است که قرآن منصوب به امام رضا(ع) و قرآن منصوب به امام حسن عسکری(ع)، 2 قرآن شاخص این موزه است. موزه آستان حضرت معصومه(س) از حیث قرآنهای تاریخی، بزرگ و کوچک بسیار غنی است و قرآنی به وزن 120 کیلوگرم و همچنین قرآنی به وزن چند گرم جزو گنجینه های گرانبهای این موزه است.
رئیس پژوهشکده حج و زیارت پس از بازدید از موزه حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) در جلسه مشترکی با حجتالاسلام مهدی احمدی معاون فرهنگی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه ( سلام الله علیها) و حجج اسلام فتح الله زاده مسئول موزه و قاسمی مسئول معارف و قرآن از دیگر مسئولان این مجموعه درباره مسائل مختلف پژوهشی بحث و تبادل نظر کردند.
تاکید بر همکاری فیمابین، ضرورت به روز رسانی موزهها و شرحی از موزه حج و زیارت و فعالیتهای پیشرو از جمله موضوعاتی بود که رئیس پژوهشکده حج و زیارت در این جلسه مطرح کرد.
همچنین معاون فرهنگی تولیت آستان مقدس در ابتدا با برشمردن مهمترین فعالیت های انجام شده در معاونت فرهنگی، طرح کارگروه زیارت و درخواست همکاری از معاونت پژوهش پژوهشکده در این زمینه، طرح دانشنامه حرم مطهر و درخواست همکاری و آمادگی برای ارائه هر نوع همکاری جهت ارتقای موزه (آموزشی - خدماتی) را ارائه کرد.