پژوهشکده حج و زیارت با همکاری مدیریت آموزش بعثه مقام معظم رهبری به مناسبت بزرگداشت دهمین سال درگذشت مجاهد فقید آیت الله العمری، که در اربعین حسینی سال 1389 دیده در تیره تراب کشید، در تاریخ یکشنبه 20 مهرماه، اقدام به برگزاری وبیناری در فضای مجازی نمود.
این وبینار با سخنان و پیام نماینده محترم ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی حجت الاسلام والمسلمین نواب آغاز شد. ایشان با اشاره به حسن خلق و اعتدال آیت الله عمری در برخورد با جامعه پیرامونی خود، او را انسانی معتدل و فرصتی ارزنده برای ایجاد تعامل بین شیعیان و حکومت سعودی دانست و به برخی از خدمات ایشان از جمله احیاء مناسبتهای اسلامی و رسیدگی به امور شیعیان و وقف حسینیه امام حسن مجتبی (ع) اشاره نمود.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین نجفی روحانی، نماینده محترم بعثه در کشور عراق، با توجه به مسئولیت سابق خود در بعثه مدینه و مراودات بسیاری که با حسینیه امام حسن مجتبی (ع) داشتند، مرحوم آیت العمری را عالمی وارسته و متخلق دانستند و با اشاره به روحیات ایشان گفتند: او همیشه با روی باز با شیعیان ایرانی که میهمان حسینیه امام حسن مجتبی (ع) میشدند برخورد میکرد و بسیار مهمان نواز و باوقار بودند، او اکثر اوقات ساکت بود و هیچگونه سخن لغوی از ایشان شنیده نشد. نجفی روحانی با اشاره به برنامه بازدید دانشجویان عمرهگزار از حسینیه یا مضیف (مهمانسرا) امام حسن مجتبی (ع) و شنیدن صدای اذان شیعی در شهر مدینه، این بازدیدها را خاطرهای ماندگار در اذهان زائران شیعی دانست.
سپس حجت الاسلام والمسلمین عسکری، نماینده بعثه مقم معظم رهبری در شهر قم نیز به بیان خاطراتی شنیدنی از مرحوم آیت الله العمری پرداخت. وی با بیان تفضلی از امام رضا (ع) در خرید زمین حسینیه امام حسن مجتبی (ع)، مرحوم آیت الله عمری را عالمی صبور و معتقد به اهل بیت (ع) دانست که همواره در ایام موالید و شهادات اهل بیت (ع) با تمام محدودیتهای موجود، با برگزاری برنامههای مختلف توسل به آنان را سرلوحه کار خود قرار میداد.
حسن ختام وبینار بزرگداشت دهمین سال درگذشت این مجاهد نستوه، سخنان حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، نماینده سابق ولی فقیه در امور حج و زیارت بود. ایشان نیز با اشاره به مجاهدت ها و تلاشهای مرحوم آیت العمری، ایشان را پناگاه شیعیان مدینه و حتی عربستان دانست و افزود: ایشان سالها در زندان بود و سختیهای بسیاری را تحمل نمود اما هیچگاه پا پس نگذاشت و با عزمی راسخ راه خود را ادامه داد؛ و از طناب دار هم با توسل به حضرت زهرا (س) نجات یافت. وی گفت: درگذشت ایشان خلائی است که متاسفانه به زودی پر نمیشود.
مرحوم آیت الله العمری(۱۳۲۷-۱۴۳۲ق) ، رهبر شیعیان مدینه با عمری پر برکت (بیش از صد سال) و خصالی نیکو برای شیعیان سراسر جهان چهرهای آشنا و قابل احترام است؛ محمدعلی عَمْری عالم دینی شیعی، معتدل، اهل مدینه و از رهبران شیعیان عربستان سعودی است. نسب او به عثمان بن سعید عمری نایب امام زمان(عج) میرسد. دولت عربستان به واسطه او با جامعه شیعیان مدینه ارتباط برقرار میساخت. او خدمات فراوانی از جمله ساختن مسجد و حسینیه و احیای مناسبتهای اسلامی و شیعی انجام داد و در شهر مدینه حوزه علمیه شیعی تاسیس کرد. شیخ عمری به دفعات توسط حکومت آل سعود محکوم به زندان و اعدام شد و حتی یکبار طناب دار را هم تجربه کرد ولی اعجاز گونه نجات یافت. او نمایندگی مراجع تقلید شیعه در عربستان را نیز به عهده داشت. محمدعلی عَمْری در ۱۰۵ سالگی درگذشت و مزارش در قبرستان بقیع است.