بررسی داستان تخریب بقیع و بقاع متبرکه مدینه و مکه از سال ۱۳۸۴ در اولویتهای پژوهشی سیدعلی قاضیعسکر ، مؤلف کتاب، بوده است. ایشان در مقدمه "غربت بقیع" مینویسد: «اینجانب اولین بار در سال ۱۳۸۴شمسی، تصمیم گرفتم در لابلای اسناد تاریخی جستوجو نموده، علل و عوامل تخریب این آثار گرانسنگ دینی و نیز تلاشهای صورت گرفته برای بازسازی آنها را در طول دهههای گذشته به دست آورم. نتیجه جستوجو کتابی شد که با نام «تخریب و بازسازی بقیع به روایت اسناد» در همان سال به چاپ رسید.»
ایشان در مقدمه آن کتاب نوشته است: «این نوشتار تنها توانسته است گوشه بسیار کوچکی از آثار مخرب این فکر متحجرانه و واپسگرا را به تصویر بکشد. امید آن که در فرصتی دیگر بتوانم گستردهتر به تمامی زوایای این موضوع مهم بپردازم».
آقای قاضیعسکر از بهمن ماه ۱۳۹۸ تصمیم به تکمیل کتاب و جمعآوری اسناد و مدارک جدید میگیرد. ایشان با بررسی اسناد مرتبط با «بقیع» در مراکز اسنادی همچون مرکز اسناد وزارت امورخارجه، کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و مرکز اسناد کتابخانه ملی، اسناد جدیدی درباره تخریب بقیع و واکنشها نسبت به آن شناسایی میکند.
کتاب "غربت بقیع" اثری است که با بهرهگیری از مجموعه این اسناد و کتاب «تخریب و بازسازی بقیع به روایت اسناد» و دیگر نوشتهها و منابع در اختیار نویسنده تهیه و تدوین شده است. این کتاب در پژوهشکده حج و زیارت آمادهسازی و توسط نشر مشعر در بهمن ۱۳۹۹ منتشر در ۵۴۴ صفحه ودر قطع وزیری منتشر شده است.
کتاب در پنج فصل با عناوین زیر تنظیم شده است:
فصل اول: پیشینه و مدفونین در بقیع
فصل دوم: امرای مکه مکرمه و چگونگی روی کارآمدن آل سعود
فصل سوم: تخریب آثار اسلامی مکه و مدینه
فصل چهارم: اقدامات انجام شده برای تعمیر و بازسازی بقیع
فصل پنجم: پیشینه بقیع در سفرنامههای حج دوره قاجاریه