چهارمین همایش از سلسله همایشهای بینالمللی «جهان اسلام، حج و حرمین» با موضوع «مغرب اسلامی حج و حرمین شریفین» امروز ، پنجشنبه ۱۴ اسفند ماه 1399 به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) در قم برگزار شد. در این همایش جمعی از علما، اندیشمندان و پژوهشگران حوزه حج و زیارت حضور داشتند.
حجت الاسلام محمدسعید نجاتی، دبیر علمی این همایش، در سخنانی گزارشی از مراحل برگزاری این همایش ارائه کرد. ایشان این همایش را از سلسله همایشهان «جهان اسلام و حج و حرمین شریفین» دانست که با پیشنهاد ریاست پژوهشکده حج و زیارت، جناب آقای دکتر علی اکبر ضیائی، از حدود یک سال پیش در دستور کار قرار گرفت. ایشان هدف از برگزاری این سلسله نشستها را شناخت بخشی از ادبیات حج دانستند.
دکتر نجاتی در ادامه برخی از ویژگیهای این همایش را برشمردند. ایشان در همین ارتباط به نویسنددگان جوان مقالات، بهرهگیری از مدل کار گروهی و همکاری مشترک با مراکز همسو، ارتقای بهرهوری علمی با حذف مخارج زائد، برگزاری چندین کرسی علمی به عنوان پیشنشست و رعایت و اهتمام به پروتکلهای بهداشتی در ایام کرونا و توجه ویژه به استفاده از فضای مجازی را برشمردند.
حجت الاسلام نجاتی همچنین از انتشار پنج عنوان کتاب با عناوین «سفرنامه نویسی حج مغربی»، «بازتاب آثار اندیشوران مغرب اسلامی در دانشنامه حج و حرمین»، «ماخذشناسی حج و حرمین شریفین در مغرب اسلامی»، «مجموعه مقالات همایش بین المللی مغرب اسلامی حج و حرمین شریفین»، «مجموعه مقالات عربی همایش بین المللی مغرب اسلامی حج و حرمین شریفین» و ویژهنامه دو مجله پژوهشنامه حج و زیارت (علمی پژوهش) و میقات حج (علمی ترویجی) برای این همایش خبر دادند. ایشان در پایان اطلاعاتی درباره سه کمسیون علمی که قرار است، در حاشیه این همایش برگزار شود، ارائه کردند.