آقای میرزا علیزاده رییس پژوهشکده حج و زیارت در همایش «بقیع، پیوند دهنده مذاهب اسلامی» که پیش از ظهر امروز پنجشنبه (22 اردیبهشتماه) در قم برگزار شد، از برگزاری کنگره جهانی یکصدمین سالگرد تخریب بقیع (ع) در سال آینده خبر داد.
وی با بیان اینکه همایش «بقیع، پیونددهنده مذاهب اسلامی» که در سطح ملی برگزار میشود، مقدمهای برای برگزاری کنگره عظیم و جهانی یکصدمین سالگرد تخریب بقیع است، گفت: بقیع متعلق به همه جهان اسلام و از نمادهایی است که میتواند پیروان مذاهب اسلامی را به هم پیوند دهد.
علیزاده با اشاره به ارائه طرح کنگره بینالمللی یکصدمین سال تخریب بقیع و مطالبه بازسازی آن در پژوهشکده حج و زیارت، خاطرنشان کرد: مسلمانان باید تلاش کنند که مطالبه بازسازی مرقدهای مطهر اهل بیت (ع) و صحابه پیامبر گرامی اسلام (ص) در متن زندگی آنان جریان داشته باشد.
وی همچنین از برگزاری اولین هم اندیشی بقیع پژوهی کشور با حضور گروههای مختلف علمی و اندیشهورز و جلسات گوناگون با عنوان شورای بقیع با حضور متخصصان و صاحبنظران برای پژوهش درباره مطالب مورد نیاز بقیع خبر داد.
رییس پژوهشکده حج و زیارت با بیان اینکه بازسازی بقیع یک مطالبه جهانی و مورد خواست مسلمانان جهان است، گفت: مجموعهای از بهترین انسانها به عنوان تجسد عینی سنت پیامبر اکرم (ص) در قبرستان بقیع آرمیدهاند که مسلمانان باید از آنها الگو بگیرند.
وی رونمایی از نمونک نفیس بقیع از سوی نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت را از دیگر اقدامات واحد بقیع پژوهی عنوان کرد و از برگزاری گردهمایی بینالمللی حرم اهل بیت (ع) و صحابه در 29 اردیبهشت سال گذشته نیز گزارش کوتاهی ارائه داد.
علیزاده از عملیاتی کردن کنگره یکصدمین سال تخریب بقیع، استمرار تلاش برای بازسازی بقاع متبرکه بقیع در سطح کشور و جهان با همکاری امت اسلامی، تلاش برای ارائه پیشنهاد درج تاریخ تخریب بقیع در کتب مدارس و تدوین و گردآوری اسناد زمان تخریب و تحلیل واکنش جهان اسلام به عنوان بخشی از اقدامات پژوهشکده حج و زیارت درباره مزار ائمه بقیع (ع) نام برد.
وی همچنین گفت: برای تشویق و ترویج نمونکسازیها از بقیع برای احیای جایگاه حرم ائمه بقیع (ع) و صحابه گرامی در اذهان عمومی، نامگذاری یک روز به عنوان روز جهانی بقیع و تلاش برای جلب همکاری همگانی به ویژه نهادهای مردمی برای کنگره علمی درباره بقیع تلاش میکنیم.
انتشار 30 مقاله داوری شده، 20 مقاله در دست نگارش و چاپ کتابهای بقیع در سفرهای فارسی، بقیع در آیینه اشعار فارسی، مجموعه اسناد تخریب بقیع، مجموعه اسناد انتقال ضریح بقیع، تحلیل جامعهشناختی بقیع در سفرنامههای زمان قاجار، بقیع پنجرهای برای یک ضریح، آلبوم نگارههای بقیع، مجموعه مصاحبهها و مقالات خارجی بقیع و ترجمه گزارش سفر جنبش خلافت به حجاز از آثار منتشر شده و در دست انتشار پژوهشکده حج و زیارت درباره بقیع از دیگر مطالبی بود که رییس پژوهشکده حج و زیارت در گزارش خود به آنها اشاره کرد.