اولین جلسه مشترک جمعی از معاونین و مدیران بعثه مقام معظم رهبری و حوزه علمیه قم روز چهارشنبه (11 آبان 1401) با حضور حجج اسلام آقایان رکنالدینی (معاون فرهنگی بعثه)، اخویان (مدیر آموزش بعثه)، رضایی (معاون پژوهشکده حج و زیارت)، برکترضایی (مسئول دفتر ریاست بعثه در قم) و نیز معاونین حوزه علمیه قم حجج اسلام آقایان مقیمی (معاون پژوهش)، ملانوری (معاون تبلیغ و تهذیب)، حسینی کوهساری (مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل)، و ضیائی در محل ساختمان بعثه در قم برگزار شد.
در ابتدای این جلسه که به منظور بررسی پیشنویس تفاهمنامه میان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و حوزه علمیه قم برگزار شده بود، حجتالاسلام رکنالدینی توضیحاتی درباره بندهای تفاهمنامه پیشنهادی دادند. به گفته ایشان محورهای اصلی این تفاهمنامه شامل آموزش، پژوهش، فرهنگ ، تبلیغ، بین الملل و ارتباطات است و اینها محورهای کلی هستند که برای همکاری دو مرکز تعریف شدهاند. وی در همین ارتباط با اشاره به تأکید ریاست بعثه مقام معظم رهبری بر همکاری و استفاده از نخبگان حوزوی، برخی فعالیتهای صورت گرفته در راستای این هدف را بیان کرد.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در ادامه با اشاره به برنامهریزی بعثه و پژوهشکده حج و زیارت برای برگزاری کنگره بینالمللی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» که همزمان با یکصدمین سالگرد تخریب بقیع در اریبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد، ضمن بیان برخی از فعالیتهای انجام شده در این راستا، خواستار همکاری و همفکری نخبگان حوزوی در برپایی این گنگره شد.
ایشان در پایان با اشاره به ظرفیتهای بعثه در حوزههای مختلف از جمله، پژوهشی، فضای مجازی، بینالملل بر امکان همکاریهای مشترک میان بعثه و حوزه علمیه در راستای همافزایی اهداف، تأکید کرد.
در ادامه جلسه، حجت الاسلام غلامرضا رضایی، معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت، گزارشی از آثار و فعالیتهای پژوهشکده در حوزههای مختلف بیان کردند. ایشان همچنین برخی از راهکارهای همکاری بیشتر حوزه علمیه و بعثه مقام معظم رهبری را بیان کردند. حمایت از پایاننامههای حوزوی، همکاری مشترک در برگزاری نشستها و کنگرههای علمی، برگزاری درس خارج حج و.. از جمله این موارد بودند.
در ادامه این نشست مشترک، حجتالاسلام حسینی کوهساری، مسئول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزه علمیه قم، مطالبی درباره پیشنویس تفاهمنامه پیشنهادی و راهکارهای اجرایی برای دستیابی به اهداف مندرج در این سند، بیان کردند. ایشان در بخشی از صحبتهایشان، با اشاره به استفاده از زباندانان در موسم حج، به ظرفیت خوب حوزه علمیه قم در این ارتباط اشاره کردند و خواستار همکاری بیشتر حوزه علمیه و بعثه در این موضوع شدند.
در ادامه این جلسه آقایان اخویان، مقیمی و ملانوری نیز سخنانی درباره برخی مواد تفاهمنامه پیشنهادی و راهکارهای تفاهم و همکاری بیشتر دو مرکز بیان کردند.