در یکصد سال اخیر آثار زیادی درباره سابقه قبرستان بقیع و نیز فاجعه تخریب قبور آن نگاشته شده است. رسالهها و کتابهایی به زبان عربی، فارسی و اردو از سالها نخست پس از تخریب بر جای مانده است. همچنین برای توجه ویژه به مسئله تخریب قبور و ضرورت احیا و بازسازی بارگاه ائمه مدفون در این آستان مقدس، طی یک دهه اخیر در جامعه شیعه و به ویژه ایران کتب، مقالات و پایاننامههای متعددی منتشر شده است. گردآوری اطلاعات و معرفی این آثار در یک مجمموعه میتواند مسیر تحقیقات حوزه بقیعپژوهی را تسهیل کرده و گامی در شناخت بهتر از سابقه و پیشینه تحقیقات در این حوزه باشد. از این رو کتاب "مأخذشناسی بقیع" به کوشش اباذر نصراصفهانی در پژوهشکده حج و زیارت تهیه و تدوین شده است.
در این کتاب، اطلاعات کتابشناسیِ 309 اثر شامل کتب، مقالات و پایاننامههایی که تا پاییز 1401 در ایران و دیگر کشورها در موضوع «بقیع» تولید و منتشر شدهاند همراه با توصیف کوتاهی از این آثار آمده است. از مجموع آثار معرفی شده، 101 کتاب، 9 پایاننامه و 199 مقاله، یادداشت و مصاحبه هستند. همچنین از مجموع کتاب معرفی شده، 43 عنوان به زبان فارسی، 43 عنوان به زبان عربی، 11 عنوان به زبان اردو، 2 عنوان به زبان ترکی استانبولی و 2 عنوان به زبان انگلیسی هستند.
از 9 پایاننامهای که نیز در گزارش آمده، 7 عنوان به زبان فارسی و 2 عنوان به زبان عربی هستند. همچنین از 199 مقاله و یادداشت گزارش شده، 111 عنوان به بان فارسی، 87 عنوان به زبان عربی و 1 عنوان به زبان آلمانی هستند.
کتاب "مأخذشناسی بقیع" از جمله آثار کنگره بینالمللی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» است که قرار است در فروردین ماه 1403 از سوی پژوهشکده حج و زیارت برگزار شود. این کتاب در آذر ماه 1402 به همت نشر مشعر در 134 صفحه و در قطع وزیری منتشر شده است.