در این برنامه که به همت پژوهشکده حج و زیارت در روز پنجشنبه 30 آذرماه در محل ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در قم، برگزار گردید، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، رئیس پژوهشکده حج و زیارت دکتر میرزا علیزاده، گزارشی از عملکرد پژوهشکده حج و زیارت در بازه زمانی هفته پژوهش 1401 تا 1402 خدمت نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ارائه کرد.
در ادامهی این مراسم، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اهمیت پژوهش و تاثیر آن در جامعه، به پژوهشگران حوزهی حج زیارت خسته نباشید گفت و یاد و خاطره کسانی که از جمع پژوهشگران به دیار باقی شتافتند، خصوصا مرحوم دکتر سیدمحمود سامانی از پژوهشگران موفق گروه تاریخ و سیره را گرامی داشت.
حجت الاسلام والمسلمین نواب، یکی از نکات مهم در پژوهش را اخلاق پژوهش دانست؛ و انگیزه و رویکرد در پژوهش را بسیار راهبردی معرفی کرد. وی توجه به معنویتگرایی و انجام پژوهش برای خدا و خدمت به مردم را در تاثیرگذاری پژوهش موثر دانست و افزود : پژوهشگران بسیاری کتاب نوشتند اما به چاپ دوم نرسیده است اما مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی در هر خانهای یافت میشود و به اشکال مختلف به جامعه عرضه شده است، چون مرحوم شیخ عباس قمی، مخلصانه برای خدا کار میکرد. وی انصاف، امانتداری، مستدلنویسی، شناخت منابع و مآخذ، نیازسنجی و زمانشناسی را از دیگر مسائل مهم در پژوهش برشمرد.
در این برنامه از حجت الاسلام حافظ نجفی عضو گروه اخلاق و اسرار پژوهشکده که در جشنواره پاسخ برتر موفق به کسب عنوان شده بود تجلیل گردید.
پایان بخش مراسم گرامیداشت هفتهی پژوهش، سخنرانی آیت الله محمدمهدی یوسفی غروی بود.