اقتصاد در لغت به معنی میانهروی است و در کلام الهی نیز به همین معنی آورده شده :
"ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْکِتَابَ الَّذِینَ اصْطَفَیْنَا مِنْ عِبَادِنَا ۖ فَمِنْهُمْ ظَالِمٌ لِنَفْسِهِ وَمِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ وَمِنْهُمْ سَابِقٌ بِالْخَیْرَاتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِکَ هُوَ الْفَضْلُ الْکَبِیرُ-
سپس این کتاب را به کسانی از بندگانمان که برگزیدیم به میراث دادیم؛ پس برخی از آنان [در ترک عمل به کتاب] ستمکار بر خویش اند، و برخی از آنان میانه رو، و برخی از آنان به اذن خدا در کارهای خیر [بر دیگران] پیشی می گیرند، این است آن فضل بزرگ". (فاطر 35)
میانهروی و اعتدال همواره مورد تایید و تاکید شارع مقدس بوده است. میانهروی در اعتقادات و پرهیز از تندروی در سیرهی ائمه معصومین (علیهم السلام) مشهود است.
دانشمندان علوم اسلامی، بهویژه متکلمان مسلمان، آثار علمی متعددی در تبیین آموزههای اعتقادی نگاشته و به سؤالات و شبهات مطرح شده دربارهی آن پاسخ دادهاند.
بسیاری از این آثار که بر اساس عقل، قرآن کریم، روایات رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه معصومین (ع)، نوشته شده است، نقش مؤثری در رفع نیازهای شناختی مردم و زدودن دغدغههای دینی آنان داشته و دارند.
کتاب «الإقتصاد فی الاعتقاد علی ضوء القرآن» گزارش و شرحی از عقاید اسلامی است که به زبانی ساده و با محوریت آیات قرآن به شیوایی و به دور از زبان تکلف، برای بهرهمندی عموم مردم نگارش یافته است.
این کتاب به زبان عربی و به همت گروه کلام و معارف پژوهشکده حج و زیارت و به قلم جناب آقای حسن ترکاشوند به رشتهی تحریر درآمده است.
کتاب «الإقتصاد فی الاعتقاد علی ضوء القرآن» در 136 صفحه و قطع رقعی توسط نشر مشعر منتشر شده است.