در اين مجله كه داراي رتبه علمي-پژوهشي است، مطالب متنوعي در حوزه كلام اسلامي در حوزهها و قالبهاي مختلف به چاپ رسيده است.
عناوين و نويسندگان مقالات اين شماره عبارتند از :
«شريعت و مصلحت» نوشته علي رباني گلپايگاني؛
«توحيد و امامت در حديث سلسله الذهب» نوشته حسين حبيبي تبار و محمد محسن مروجي طبسي؛
«اعتبارسنجي خبر واحد در عقائد ديني» نوشته غلامرضا رضايي و يحيي گوهري بخشايش؛
«مومن الطاق و روش كلامي» او نوشته محمد تقي سبحاني، كبرا قوام كرباسي؛
«نقد جريانشناسي نوبختي در «فرق شيعه»» نوشته رسول رضوي و عليرضا بهرامي؛
«تبيين رابطه روح و بدن با تكيه بر نظريه سيستمها و تجربههاي نزديك مرگ» نوشته محمدباقر كجباف علي نقي قاسمياننژاد جهرمي و كميل فرحناكيان؛
«بررسي انتقادي نظام فلسفي هرمنوتيكي گادامر» نوشته ابوالفضل ساجدي و مهدي سرلك.
در ادامه مجله چكيدههاي عربي مقالات نيز توسط خضر ذوالفقاري آماده شده و بالاخره، چكيدههاي لاتين مقالات به قلم سيد روح الله موسوي تحرير شده است.
اين نوشتارها و مقالات كلامي در ادامه مجموعه مطالبي كه با عناوين مختلفي از جمله مطالبي مثل معناشناسي گزارههاي ديني، نقد مباني هرمنوتيكي شلايرماخر، پاسخ ابن سينا به پارادوكس عنايت الهي و وجود شر در عالم، حديث غدير و شبهه شكايت از اميرالمومنين (ع) نزد پيامبر اكرم (ع)، آيه مخلفين و مسئله خلافت از ديدگاه متكلمان و مفسران اسلامي، صحيفه جامعه و علم امام و نشانههاي معاد جسماني در عهد قديم و عهد جديد اشاره كرد كه در دو شماره اخير اين مجله علمي – پژوهشي، از سوي هيئت تحريريه مورد توجه، تحقيق و پژوهش قرارگرفته است.
در مجله كلام اسلامي، نوشتارهايي به قلم عبدالحسين خسروپناه، سيد محمود مرتضوي شاهرودي، حسين رهنمايي، مهدي رادفر، حامد دژآبادي، رضا برنجكار، شكوه منظم و... ديده ميشود.
مجموعه مقالات اين شماره از مجله كلام اسلامي، موضوعاتي از كلام قديم و جديد را شامل ميشود و گستره خوبي را فرا روي مخاطبان خويش ميگشايد. گسترهاي از مباحث هرمنوتيك گرفته، تا مسئله خلافت از ديدگاه متكلمان.
در مطلبي كه در مطلع مجله و به قلم علي رباني گلپايگاني به چاپ رسيده، موضوع شريعت و مصلحت مورد توجه واقع شده است؛ در اين مطلب تلاش شده تا نسبت ميان شريعت و مصلحت كه از نظر ماهيت، مسئلهاي كلامي است، مورد توجه و تحليلي پژوهشي قرار گيرد.
كلام اسلامي به صاحب امتيازي آيت الله العظمي سبحاني و مدير مسئولي علي رباني گلپايگاني منتشر ميشود.
علاقهمندان براي تهيه اين مجله ميتوانند با شماره تلفن ۰۲۵۳۲۹۲۵۱۵۲۳ تماس گرفته؛ يا به پايگاه اينترنتي www. imamsadiq. org مراجعه كنند.