به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن (ايكنا)، طرح پژوهشي «انكار آفتاب؛ بررسي ادله وجود امام زمان(ع)» كه در آن حياتالله ناطقي به نقد كتاب «عجيبترين دروغ تاريخ» اثر عثمان الخميس پرداخته است، در پژوهشكده مطالعات ديني پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با نظارت علمي امداد توران انجام شد.
بنا بر اين گزارش، عثمان الخميس يكي از مشاهير وهابيان است كه به طور جدي به تأليف آثار و تربيت شاگردان براي رويارويي با شيعه ميپردازد. اين شخص در ميان وهابيت جايگاهي بس ممتاز و اثرگذار دارد تا جايي كه برخي او را به «عمرو بن عبدود» دوران تشبيه كرده و مهمترين دشمن تشيع ميدانند. يكي از كتابهاي او اثري است با نام «متي يشرق نورك ايها المنتظر» كه با عنوان عجيبترين دروغ تاريخ ترجمه شده و تنها در نوبت اول و سال 1387 در شمارگان 75000 نسخه منتشر شده است.
اين كتاب حاوي مجموعهاي از شبهات در رد انديشه مهدويت، با استناد ظاهري راست يا دروغ به منابع شيعي است كه اين استنادها آسيبپذيري مخاطب را در برابر ادعاها و اكاذيب وي دوچندان كرده است.
وي در اثر به ظاهر مختصر خود به سراغ تمام مقولات مرتبط با مهدويت رفته و در تمامي آن عرصهها شبههپراكني كرده است. اين شبهات به صورت دائم از شبكههاي ماهوارهاي ترويج و تبليغ ميشوند و تاكنون پاسخ علمي درخوري دريافت نكردهاند.
كتاب «انكار آفتاب» تحقيقي است در پاسخ به اين شبهات و محور اصلي آن، دلايل تاريخي، حديثي، كلامي و... وجود امام زمان(ع)، با توجه به شبهات عثمان خميس در كتاب «عجيبترين دروغ تاريخ» است.
در اين پژوهش تمامي اشكالات مطرح شده، بررسي شده و سعي شده پاسخ مناسب و قانعكننده با استناد به منابع معتبر نزد اهل سنت، بيان شود.
عمده افكار وهابيت در پشت ديوار دفاع از توحيد و مبارزه با شرك و بدعت و بازگشت به سيره و گفتار سلف پنهان شده است؛ به نحوى كه خود را مدافع توحيد دانسته و ديگران را مشرك مىخواند. از اين حيث، در كتاب «انكار آفتاب» قبل از پرداختن به پاسخهاي شبهات مطرح شده، مباحث اعتقادي شيعه، خصوصاً بحثهاي توحيد، امامت و توسل، به طور متقن و قابل دفاع طرح و ارائه شده است.
عمده شبهات و پاسخهاي مفصل آن در محورهاي ذيل خلاصه ميشود:
«ديدگاهها درباره مادر امام زمان(ع)، جريان ازدواج، بارداري، ولادت امام(ع) و زمان و كيفيت آن»، «حكم و مباني تسميه امام عصر(ع) و ديدگاه فقها در اين باره»، «روايات درباره رشد و نمو آن حضرت، تشرف و ديدن جسم ايشان در عصر پدر و دوره غيبت صغري و كبري»، «ديدگاه شيعيان در دورههاي مختلف درباره امام عصر(ع) تا ابتداي قرن پنجم»، «رد پاسخهاي گفته شده عثمان الخميس به دلايل وجود امام زمان(ع)، «نيابت خاصه و عامه امام زمان(ع) در عصر غيبت» و «اقدامات امام زمان(ع) پس از ظهور» عمده محورهاي اصلي مباحث طرح پژوهشي «انكار آفتاب» است.