ایده ایجاد مرکز اسناد پژوهشکده حج و زیارت، به سال 1393 برمیگردد.برای این منظور، آییننامه (قوانین و مقررات مرکز اسناد حج و زیارت) تدوین شد. سپس با مرکز اسناد وزارت امور خارجه و آرشیو ملی ایران، جهت دراختیار قرار دادن یک کپی از اسناد، رایزنی شد و حدود 500 سند از آرشیوملی ایران تحویل گرفته شد و کار خوانش آن انجام گردید.
همزمان با ریاست آقای دکتر ضیائی در پژوهشکده حج و زیارت و اهتمام ویژه ایشان به اسناد، واحد اسناد به طور قابل توجهی پیشرفت کرد. ابتدا مقرر شد تا کلیه اسناد داخلی حوزه نمایندگی ولی فقیه در حج و زیارت تجمیع و سپس به ترتیب اولویت فهرست نویسی شود. بنابراین ابتدا اسناد مرتبط با پژوهشکده حج و زیارت شناسایی و اسکن شد و اکنون کار فهرستنویسی آن در حال انجام است و تاکنون، 400 سند فهرستنویسی و اطلاعات آن وارد برنامه جامع کتابداری پارس آذرخش شده است. همچنین اتاقی جهت آرشیو اسناد تخصیص داده شده و اسناد پس از فهرست نویسی در پوشههای مخصوص، در آن اتاق نگهداری میشود.
درباره اسناد بیرونی نیز کار به جدیت به پیش میرود. محققی در آستان قدس رضوی مشغول شناسایی اسناد مرتبط با حج در کتابخانه و اسناد آستان قدس رضوی است. کلیه اسناد مرتبط با حج در آرشیو ملی ایران شناسایی و به آنان ابلاغ شده و آنان در حال انجام اسکن اسناد درخواستی هستند.همچنین اسناد وزارت امور خارجه، شناسایی شدهاند و مقرر شده یک کپی از اسناد را در اختیار ما قرار دهند. نیز کلیه اسناد مرتبط با حج که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی نگهداری میشوند شناسایی و یک کپی از آنها دراختیار ما قرار داده شد.